• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

27.07.2015

09:10

EKOLOŠKA KATASTROFA! Veliki pomor ribe u jezeru Krivaja!

Vesti

EKOLOŠKA KATASTROFA! Veliki pomor ribe u jezeru Krivaja!

Podeli vest

U akumulacionom jezeru Krivaja kod Bačke Topole u noći između subote i nedelje zabeležen je nezapamćeni pomor ribe

Kako su objavili iz Zelene ekološke partije, njihova ekipa je zatekla pravu ekološku katastrofu i hiljade mrtvih riba koje plutaju po vodi.

- Situacija je više nego alarmantna. Smuđevi, babuške i bandari plutaju na površini, a većinu je voda izbacila na obalu. Prema prvim procenama oko deset hiljada komada ribe uginulo je tokom minule noći. Prema prvim saznanjima, do pomora ribe najverovatnije je došlo usled prekomernog izvlačenja vode za potrebe navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta od strane pojedinih meštana - naveli su aktivisti ove ekološke partije uz napomenu da su poziv za pomoć dobili od Nebojše Grgića, šefa ribočuvarske službe u Krivaji.Prema njihovom objašnjenju, do pomora je došlo pošto je nivo vode pao ispod biološkog minimuma, pa je izazvano prevrtanje vode zbog nedostatka kiseonika.   

Informer

- D.O.O. Krivaja i PIK Stara Moravica apelovali su i upozoravali da može doći do ovoga.Na žalost,  šteta je već učinjena, nema nazad, ali je potrebno  sprečiti dalje izvlačenje vode i naći krivce, te molimo nadležne službe i institucije da po hitnom postupku urade analizu situacije -  naveli su iz Zelene ekološke partije, a kao dokaz o pomoru ribe na svojoj FB stranici su postavili fotografije mrtvih riba na jezeru Krivaja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan

pre 8 godina

Prvo proverite cinjenice, pa onda izvestavajte ko je u stvari izvlacio vodu za navodnjavanje (da vam malo pomognem, spominju se na kraju teksta)..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set