• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.10.2015

12:52

KRAGUJEVAC: Policiji se godišnje 5.000 građana žali zbog preglasne muzike!

Vesti

KRAGUJEVAC: Policiji se godišnje 5.000 građana žali zbog preglasne muzike!

Podeli vest

Zbog buke i glasne muzike u stambenim zgradama godišnje se oko 5.000 građana Kragujevca obrati policiji sa zahtevom da interveniše, kako bi u ponoćnim satima mogli da spavaju

 

- Prijava zbog glasne muzike i buke je mnogo više u noćnim satima, dok su u toku dana to sporadični slučajevi - rekao je Tanjugu komandir policijske ispostave za dežurstva i intervencije Nenad Nikolić.

Prema njegovim rečima, policijska ispostava u Kragujevcu godišnje ima oko 20.000 zavedenih događaja, od čega se četvrtina odnosi na prijave građana zbog glasne muzike i buke u stanovima.

- Prvi odgovor lica zatečenih u prijavljenim stanovima jeste da su mislili da muzika nije glasna, zatim da su pustili muziku samo dok se spreme za grad i da su baš tada planirali da je isključe, a ima i onih koji izjave da nije puštena bilo kakva muzika, iako se ona čuje - naveo je Nikolić.

On je dodao da ima i građana koji kažu da im se rodilo dete ili unuče pa proslavljaju. 

ŠAMPION! Pijan se neregistrovanim autom zakucao u policijsku patrolu, pa se prevrnuo!

Policijska ispostava u Kragujevcu godišnje ima oko 20.000 zavedenih događaja, od čega se četvrtina odnosi na prijave građana zbog glasne muzike i buke u stanovima

Prema njegovim rečima, kada policija zatekne glasnu muziku ili buku podnosi prekršajne prijave protiv odgovornih lica u stanu, a ukoliko ne zatekne glasnu muziku, prekršajna prijava se podnosi onda kada građanin koji je prijavio prihvati da bude svedok narušavanja javnog reda i mira. 

- Ako se svedočenje ne obezbedi, onda se prijavljena lica upozoravaju - rekao je Nikolić i naveo da se dešava da policija tokom noći mora više puta da interveniše zbog prijave na glasnu muziku u jednom istom stanu.

U takvim situacijama, dodao je, prijavljeno lice se dovodi u službene prostorije Policijske uprave i zadržava do odvođenja kod sudije za prekršaje.

Predsednik Udruženja "Kragujevački kućni savet" Zoran Jovanović rekao je Tanjugu da Kragujevac ima oko 500 stambenih zgrada u kojima živi nekoliko desetina hiljada ljudi i to bez, kako je naveo, gradskom odlukom definisanih pravila ponašanja.

- Predali smo gradskoj vlasti na razmatranje i usvajanje predloga Odluke o kućnom redu, koja bi pomogla ne samo rešavanje problema glasne muzike i buke u stanovima, već i svih drugih sa kojima se susreći stanari zgrada - rekao je Jovanović, koji je i predsednik kućnog saveta stambene zgrade poznatije kao "Zastavin soliter".

Ta zgrada u gradu važi za najuređeniju i sa najboljim komšijskim odnosima.

Inače, u Kragujevcu, za razliku od drugih većih gradova, komunalna policija nema nadležnost da reaguje zbog glasne muzike u noćnim satima i da na licu mesta izriče mandatnu kaznu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Preglasna muzika - bahato , samoživo i sebično , ponašanje, posle 22.00

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set