• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

29.01.2016

12:05

LOCIRANA EKSTREMISTIČKA ISLAMSKA GRUPA U ZEMUNU I SURČINU! Vođe vehabija u Beogradu su braća Jetis i Naser!

Vesti

LOCIRANA EKSTREMISTIČKA ISLAMSKA GRUPA U ZEMUNU I SURČINU! Vođe vehabija u Beogradu su braća Jetis i Naser!

Podeli vest

Bezbednosne službe Srbije evidentirale su u Surčinu grupu vehabija za koju se sumnja da bi mogla da bude ekstremistička, a nju navodno predvode braća Jetis i Naser koji su se u ovo predgrađe Beograda doselili iz Bečmena, a sada rade u Nemačkoj!

Kako prenose “Večernje novosti”,  pozivajući se na izvore iz srpskih službi bezbednosti u ovoj grupi nalazi se desetak vehabije od kojih većina radi u Nemačkoj, ali svaki slobpodan trenutak koriste da dođu u Beograd i Srbiju gde šire svoje učenje.

Kako navodi list oni su u jednoj od svojih kuća u Surčinu obavljaju učenje i klanjanje, a navodno je reč o objektu koji su pretvorili u mecdžid (džamiju bez minareta).

Anketa

Prema ovim informacijama, pojedini članovi ove grupe odlaze i u Maoču, a imaju i kontakte sa novopazarskim “Furkanom” (ispostava za vehabijske kolonije iz Gornje Maoče, a navodno je podređen dvojici Albanaca s Kosova).

U Beogradu su službe bezbednosti do sada identifikovale preko 200 vehabija, od kojih veći broj živi i klanja na Ledinama i Zemunu, a uglavnom je reč o izbeglicama s a Kosova koji imaju veze sa Prizrenom, Bujanovcem i Gračanicom.

U celoj Srbiji nalazi se oko 500 pripadnika vehabija, dok se veliki broj njih samo karakteristično oblači.

DŽIHADISTA IZ TUTINA PRETI POKOLJEM NA BALKANU! Vehabija Nedžad vodi islamiste iz Sandžaka!

FRAPANTNA TVRDNJA AMERIČKOG ANALITIČARA: ISIS na Balkanu ima 400.000 sledbenika, NAJVIŠE U BOSNI!

U DEŽELI UČE KAKO DA UBIJAJU: Otkriven centar za obuku džihadista u okolini Ljubljane!

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sekira

pre 8 godina

mislim da je vreme da se prestanemo iznenedjivati,nespremni docekivati svaku pretnju,i nekad sad i sutra,,,istorija je najbolja uciteljica zivota,,vehabije,radikalni extremisti su pretnja u srpskoj,srbiji,sitavom svetu,,,,pravoslavna vera jeste miroljubiva,ali oni nisu,,patriote,,

dragan

pre 8 godina

Ugledajmo se na izraelce, predupreti svaku akciju, uvuci im se u redove i ...

JOVANic

pre 8 godina

U pravu si Dragane tako misle svi Srbi osim onih, koji vladaju Srbijom, oni nemaju meda za takve poteza, plase se sta ce AMERIKA i prijateljska EU-staska - naci- organizacija reci, zato okrecu glavu na stranu i uveravaju nas da smo bezbedni, a kad se desi, svoju ce decu poslati na zapad, kao i oni sto su 90-tih vladali, a nasa ce da ginu, pa mi i dalje verujmo u obecanja, a ne u dela. Ne kazem da treba glasati protiv vlasti, jer svi drugi su jos gori, ali ne smemo im slepo verovati, mora vlast da se plasi nas, a ne mi nje. Mi biramo.( Ni ovo nece proci na Info -Potralu, na zalost nema mesta za istinu)

Nesa

pre 8 godina

Ako je to istina onda nam sluzbe nisu nizasta.Da su sluzbe prave mi nista nebi znali ni citali o tome a oni bi odradjivali sta treba.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set