• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Marinković

24.02.2016

09:26

BESNA RODBINA MLADIĆA PREMINULOG U ŠKOLI PITA: Ko je bolesnom Srefanu dozvolio da radi fizičko?!

Vesti

BESNA RODBINA MLADIĆA PREMINULOG U ŠKOLI PITA: Ko je bolesnom Srefanu dozvolio da radi fizičko?!

Podeli vest

Rodbina Stefana Arsića (18), učenika tehničke škole "Rade Metalac" u Leskovcu koji je u ponedeljak preminuo na času fizičkog, krivi lekare za njegovu smrt jer su mu dozvolili da se fizički napreže i pored teške srčane mane

Ko je pustio dete da posle dve teške operacije srca radi fizičko?
Stefanov ujak

Nesrećni mladić sahranjen je na mesnom groblju u leskovačkom selu Mrštane, a njegovi najbliži traže od nadležnih organa da do tančina istraže ovu tragediju.

- Niko i ništa ne može da nam vrati Stefana, ali pitam samo: ko je dozvolio da dete sa srčanom manom radi "vežbe" na fizičkom vaspitanju, i koje su to vežbe primerene čoveku koji dva puta operiše srce?! - rekao je ujak nesrećnog dečaka koji nije želeo da se predstavi i da se slika.

SMRT U ŠKOLI! Učenik u Leskovcu preminuo na času fizičkog!

Stefan Arsić je od detinjstva imao problema sa srcem. Prvi put je operisan u specijalizovanoj klinici u Londonu sa pet godina, drugi put prošle godine u maju na istoj klinici. Bio je i redovni pacijent Instituta za majku i dete u Beogradu.

Morali da ga poštede

Kardiohirurg dr Miljko Ristić smatra da bi osoba koja je imala dve operacije i bila srčani bolesnik morala da bude oslobođena fizičkog.
- Većina urođenih srčanih mana može da se operiše i posle toga dete je praktično zdravo i sposobno da obavlja svakodnevne funkcije. Međutim, ako je ovaj dečak zaista imao kompleksne srčane tegobe i dve ozbiljne kardiohiruške operacije, on je morao da ima potvrdu školskog ili ordinirajućeg lekara da je oslobođen fizičkog napora - ističe dr Ristić.

- Druga operacija je bila veoma komplikovana, jer je za sedam dana dva puta operisan. Država je platila troškove, a za boravak roditelja u Londonu pomoglo je celo selo dobrovoljnim prilozima, kao i kolege njegove majke i oca. Arsići su prodavali i njive za njegovo lečenje - pričaju rođaci i komšije

Stefan, odličan učenik IV/6 na smeru multimedija, onesvestio se pri kraju časa fizičkog oko 16.30 pošto je ubacio loptu u koš. Profesor fizičkog vaspitanja Predrag Đorđević bio je svedok tragedije.

- Iznenada je pao. Najpre sam mislio da je legao da se odmori, ali kada sam video da ne ustaje, štrecnulo me nešto. Prišao sam i video da je u nesvesti. Odmah smo pozvali Hitnu pomoć, a ja sam mu u međuvremenu davao veštačko disanje i masirao srce. Nažalost, preminuo je nešto kasnije u bolnici - priča profesor suznih očiju.

Njegov razredni starešina Svetlana Marjanović kaže da ništa nije ukazivalo na tragediju.

- Na početku godine dva meseca nije bio aktivan na fizičkom, a kasnije je želeo sam da se uključi. Niko ga nije primoravao, ali ni dozvoljavao da se previše umori - priča profesorka.

Stefanovoj sahrani prisustvovalo je celo selo Mrštane, kao i svi njegovi drugovi iz škole u Leskovcu. Neutešni majka Sanja, otac Branislav i brat Miloš zanemeli su od bola, a dvojica Stefanovih drugova su se onesvestila dok su čekala početak sahrane.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cuca

pre 8 godina

Tuga jeste velika,ali cekajte gde su mu roditelji koji se nisu izborili za oslobadjanje od fizickog.Pa nisu ga nastavnici namerno terali na vezbe.to je trebalo ranije da roditelji srede.Lako je samo nekoga kriviti.Ako nema opravdanja pa taj nastavnik ga mora oceniti.Sigurno ga nije terao na maraton.

Ivan

pre 8 godina

Saucesce porodici. Svakako je bilo propusta, e sad sa cije strane vise to se ne zna. Ali i profesori fizickog su ponekad usijane gleva, u stanju su da te ismeju pred celim razredom, ali da ti poveruju ne. Govorim iz iskustva. E sad ce neko da kaze vecina dece laze da bi se izvuklo sa vizickog, ja to ne pravdam, jer svako mora biti upoznat za zdravstvenim stanjem ucenika i shodno tome da reaguje. Jos jednom jaku tuzna vest. \n

Jelena

pre 8 godina

Zasto se tek sada pitate zasto je vase dete prisustvovalo casovima fizickog vaspitanja?Zasto do sada niste reagovali nego tek posle njegove smrti?STA STE CEKALI DO SADA???

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set