• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

10.03.2016

23:23

REKE SE POVLAČE, IPAK RHMS UPOZORAVA: U toku noći u Srbiji nove padavine!

Vesti

REKE SE POVLAČE, IPAK RHMS UPOZORAVA: U toku noći u Srbiji nove padavine!

Podeli vest

Sa većine poplavljenih područja voda se polako povlači, međutim Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u toku noći očekuju nove padavine

Kako je saopštio RHMZ, u toku noći bi moglo da padne novih 20 mm kiše, dok se na planinama očekuje sneg.

Kiša koja od jutros pada najviše problema stvorila je meštanima Lapljeg Sela, Preoca, Ugljara i Lipljana.

U užičkom kraju nema novih oštećenja i plavljenja, a nivo reke Moravice raste centimetar na sat. 

Sve ostale reke u okolini su u stagnaciji, ojačavaju se bedmi i angažovane su sve vatrogasno-spasilačke jedinice, policija i vojska. 

Tanjug

Još neka planinska sela su bez struje, a ponovo je uspostavljen saobraćaj na magistrali Užice-Kostojevići. 

Vodostaji sve tri Morave u okolini Kruševca su u fazi opadanja, a nadolaze reke koje se ulivaju u ove slivove, pa se ne zna kako će se situacija dalje odvijati. 

Zapadna Morava je ispod granice redovne odbrane od poplave, što je za dva centimetra niže nego prethodnog dana.

Tanjug

Stanje vodotokova na teritoriji Zrenjanina je stabilno, ali su i sve službe u pripravnosti u slučaju vanrednih intervencija, rečeno je na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina. 

- Za sada je sve pod kontrolom i siguran sam da će tako ostati i u narednom periodu, ali mi smo spremni i za slučaj vanrednih dešavanja- dodao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je sazvao sednicu. 

- Meteorološki uslovi nisu najpovoljniji, centralna Srbija je više ugrožena, ali mi ništa ne prepuštamo slučaju. Organizovali smo službe i dvadesetčetvoročasovno dežurstvo - rekao je Janjić. 

Tanjug

U Kragujevac su stigli pripadnici Vojske Srbije sa mehanizacijom, koji će od sutra biti angažovani na saniranju kritičnih tačaka na reci Uglješnici koja je najveća pritoka Lepenice. 

Iako do sada nije došlo do izlivanja preduzete su preventivne mere, jer je ta reka ranijih 
godina plavila prigradska naselja.

PROČITAJTE JOŠ:

VLADA SRBIJE: Proglašena je vanredna situacija u celoj zemlji!

(FOTO) TREĆI DAN DRAME U SRBIJI! Kiša ne prestaje da pada - problemi sa strujom, vodom i klizištima!

JOŠ JEDNO UPOZORENJE RHMZ: Obilne padavine u Srbiji do utorka, reke prete izlivanjem!

UPOZORENJE RHMZ: Obilna kiša na jugu i jugoistoku Srbije!

RHMZ: Sutra smirivanje situacije, novi kišni talas u subotu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sever

pre 8 godina

Lupetaju i nemaju pojma! Preispitati rad Republickog Zavoda hitno! Uzalud ih placamo!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set