• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

12.03.2016

21:13

TUGA: U Trsteniku 1.200 hektara pod vodom, Vojvodina šalje pomoć!

Vesti

TUGA: U Trsteniku 1.200 hektara pod vodom, Vojvodina šalje pomoć!

Podeli vest

Direkcija za robne rezerve Vojvodine najavila je će domaćinstvima ugroženim poplavama u Trsteniku dostaviti pijaću vodu i prehrambene proizvode kao i neophodne sanitarne artikle

Kako je najavljeno, pomoć u vrednosti od 3,5 miliona dinara trebalo bi u Trstenik da stigne već u nedelju.

Takođe, Trstenik bi trebalo da obiđu i predsednik pokrajinske Vojvodine Bojan Pajtić i direktor Direkcije za robne reserve Vojvodine  Toma Jošanov. 

ALARMANTNO! Zapadna Morava preti regionalnom gasovodu kod Trstenika!

Inače, na današnjem sastanku Štaba za vanredne situacije Trstenika rečeno je da da se i dalje sa svom raspoloižvom mehanizacijom i ljudstvom ojačavaju kritične tačke u slučaju novog  porasta nivoa Zapadne Morave, a posebna pažnja posvećena je zaštiti izvorišta za vodosnabdevanje grada.

Informer

U selu Bogdanje 363 domaćinstva se snabdeva samo tehničkom vodom, a prema prvim procenama na teritoriji Opštine Trstenik poplavljeno je ukupno 1.200 hektara zemlje, od če ga je najveći deo poljoprivredno zemljište. 

Voda je prodrla u 10 kuća, a stradala je i plastenička i kalemarska proizvodnja koja za veliki broj trsteničkih porodica predstavlja jedini izvor prihoda. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miso

pre 8 godina

Protiv vode i vatre tesko se izboriti.I mnogo vece i bogatije zemlje od Srbije,sa mnogo mocnijom mehanizacijom ,usled ovakvih nepogoda izlaze kao gubitnici.Moc prirode je jaca od bilo kakve atomske bombe na ovom svetu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set