• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2016

10:23

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Odličan tajming za posetu princa Čarlsa Srbiji!

Vesti

BRITANSKI AMBASADOR KIF: Odličan tajming za posetu princa Čarlsa Srbiji!

Podeli vest

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif kaže da je baš sada odličan trenutak i prilika za posetu princa Čarlsa i vojvoTkinje Kamile Beogradu kako bismo se setili najsolidnijeg dela zajedničke istorije i da na tim kvalitetnim temeljima gradimo odnose u budućnosti.




Prema njegovim rečima, ova najznačajnija poseta iz Ujedinjenog Kraljestva još od 1978. godine snažan je uvod u godinu tokom koje se obeležava 180 godina zvaničnih diplomatskih odnosa Srbije i Velike Britanije, 180 godina, kako kaže, odnosa u turbulentnoj istoriji, odnosa koji su imai svoje uspone i padove, ali čija raznovrnost i bogatstvo, odnosno dubina nikada nije dolazila u pitanje.

Srbija i ceo region se nalaze u važnom trenutku u kome milioni građana očekuju pre svega poruke pomirenja, razumevanja i naporan zajednički rad na prosperitetnoj i mirnijoj budućnosti, naveo je Kif u tekstu objavljenom u Politikinoj rubrici "Pogledi".

VUČIĆ OŠTRO ODGOVORIO HRVATIMA: Neću princu Čarlsu da pokazujem hrvatske zločine, nismo kao vi! Srbi su gospoda!​

Kif kaže da od trenutka objavjivanja ifnromacije da će njihova kraljevska visočanstva posetiti Srbiju, iteresovanje javnosti je ogromno, a najčešća pitanja koja su mu postavljana su: ima li u toj poseti nečeg više od protokola i zašto baš sad?

Objašnjava da posete članova kraljevske porodice nikada nisu "samo" stvar protokola.

Tačno je, objašnjava Kif, da se one po svojoj prirodi bitno razlikuju od klasičnih ministarskih, odnosno političkih poseta, ali ako pažljivije pogledate program primetićete da u ovoj poseti ima važnih vrednosnih poruka i puno simbolike.

Reuters



Na početku zvaničnog programa princ i predsednik Nikolić će kod Spomen kosturnice branilaca Beograda i na Vojnom groblju Komonvelta odati poštu zajedničkim borbama, iskušenjima i žrtvama vojnika, ali i građanki i građana Srbije i Velike Britanije tokom Prvog svetskog rata.

Britanski diplomata kaže da je princ od Velsa veliki zagovornik dijaloga među najvećim svetskim religijama. 

DOBROTU NISMO ZABORAVILI! Princ Čarls u Novom Sadu otkriva spomen-ploču britanskim bolničarkama!

Princ će, dodao je, učestvovati u razgovoru lidera pet lokalnih crkvenih zajednica i odvojeno se susresti sa patrijarhom Irinejom. 

Princ će, između ostalog, posetiti i Hram Svetog Save, čiji istorija takođe povezuje narode Velike Britanije i Srbije, kazao je Kif i dodao da će poseta tematski i simbolički povezati i brojna druga interesovanja princa Čarlsa i vojvodtkinje Kamile i staviti ih u kotekst britansko-srpskih odnosa.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
OBRNUTO PROPORCIONALNI STANDAR

pre 8 godina

Mi ne zelimo da znamo za vase tajminge cak sta vise ne zanimaju nas.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set