• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

19.03.2016

19:26

ZAVETNICI PROTESTOVALI U NOVOM SADU: Srbija nije NATO kolonija!

Vesti

ZAVETNICI PROTESTOVALI U NOVOM SADU: Srbija nije NATO kolonija!

Podeli vest

Posle Beograda i Niša, organizacija Zavetnici i u Novom Sadu je organizovala anti-NATO protest. Posle kraćih govora na Trgu slobode , oko hiljadu učesnika skupa prošetalo je do Varadinskog mosta, koji je srušen u NATO agresiji 1999. godine

Protestanti su nosili transparente “ Nije Srbija  NATO kolonija” i “Otpor okupaciji”, kao i  zastave „Zavetnika“ , DSS , državne zastave Srbije  i slike ruskog predsednika Vladimira Putina.

 - Pozivam sve suverenističke snage da borbu protiv NATO pakta i za slobodnu i suverenu Srbiju stave iznad izbornog procesa,  te da pitanje opstanka Srbije stave na prvo mesto. “Zavetnici“ predlažu formiranje Balkanskog saveza, koji će činiti partije, pokreti i pojedinci iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore sa jednim ciljem i zajedničkim proglasom, a to je otpor NATO okupaciji - rekla je Milica Đurđević, protparol Zavetnika.

Okupljenima su se obratili i student Milan Zikić, doktor Zoran Zečević, kao i Milivoj Nasov, otac Olega , koji je u 29.godini poginuo tokom NATO bombardovanja Varadinskog mosta,  pre 17godina .

Protestni skup je protekao bez ikakvih incidenata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 8 godina

Ja sam cuo iz vise izvora da je bilo nekoliko hiljada ljudi. Pozdravljam proteste protiv Nato. Idemo napred

bumbar

pre 8 godina

Qebes most to bese davno,nego dali ce Zmaj do finala.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set