• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.10.2016

07:23

TOPOLA! Počinje 53. Oplenačka berba grožđa!

Vesti

TOPOLA! Počinje 53. Oplenačka berba grožđa!

Podeli vest

Ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić otvoriće danas u Topoli 53. Oplenačku berbu, koja će trajati tri dana

Prema rečima direktorke TO "Oplenac" Ljiljane Todorović, ova manifestacija je topolski brend i uvrstila je ovu opštinu u mrežu izuzetnih destinacija u Srbiji.

Oplenačka berba je dobila nagradu i priznanje kao najznačajnija tradicionalna manifestacija koja okupi i do 10 puta više gostiju nego što Topola ima stanovnika.

Todorovićeva je istakla da svi subjekti lokalne samouprave učestvuju u kreiranju ove manifestacije, a oko 270 izlagača iz ovog kraja, svojim proizvodima daće poseban doprinos ovom događaju.

- Na Oplenačku berbu dolaze gosti iz susednih zemalja kao i naši domaći. Preko 20.000 litara belog i crnog vina proda se tokom trajanja manifestacije, oko 100 litara rakije i oko 30.000 kilograma sezonskog voća - istakla je Todorovićeva.

Ona je naglasila da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni, kako na gradskom tako i na seoskom području.

Sutra, drugog dana Oplenačke berbe, u Topolu će doći i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ambasadori Tunisa, Palestine, Belorusije, kao i prijatelji opštine - DIS, predstavnici Dunava, Telekoma i Vebera.

U naredna tri dana opština Topola biće centar Šumadijskog okruga, ali ne samo u geografskom već i u kulturnom i tradicionalnom smislu.

- Tokom ove manifestacije održaće se i Sabor narodnog stvaralaštva što je specifična smotra srpske tradicije, kulture, izvorne pesme i igre - kazala je Todorovićeva.

Što se tiče zabavnog dela programa, na ovogodišnjoj 53. Oplenačkoj berbi večernje koncerte održaće Leksington bend i Jelena Tomašević.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija a organizatori su opština Topola i TO "Oplenac".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set