• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

14.10.2016

14:57

(FOTO) GORAN SVE BLIŽI GINISOVOM REKORDU! Slepi maratonac pretrčao i 42. maraton, stigao u Užice!

Vesti

(FOTO) GORAN SVE BLIŽI GINISOVOM REKORDU! Slepi maratonac pretrčao i 42. maraton, stigao u Užice!

Podeli vest

Maratonac Goran Nikolić iz Kragujevca, koji je 3. septembra krenuo iz Kragujevca sa ciljem da obori Ginisov rekord i pretrči 55 maratona za 55 dana, stigao je u Užice

To mu je 42. maraton, što znači da je sve bliži cilju. On je danas pretrčao deonicu od Ovačar banje do trga u Užicu, gde su ga sačekale slepe i slabovide osobe, kao i članovi Rotari kluba, koji je podržao Gorana.

Za razliku od Ginisovog rekordera, Japanca, koji je potpuno zdrav i koji drži rekord 52 maratona za 52 dana, Goran vidi samo pet odsto. Sutra Goran nastavlja put ka Valjevu, a za par dana će preći u BiH i Crnu Goru.

U vreme kada je Goran stigao na trg u Užicu, članovi Međuopštinske organizacije slepih i slabovidih su organizovala šetnju povodom Dana slepih, 15. oktobara, od trga do zgrade Skupštine grada, u pratnji dece iz osnvone i srednje škole, koji su simbolično nosili beli povez preko očiju, a pored njih išli drugovi koji su ih vodili. Na ovaj način su želeli da skrenu pažnju sebe.

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set