• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

12.11.2016

13:30

SKANDAL U UŽICU! Pretnje pozorištu zbog hrvatske i crnogorske zastave!

Vesti

SKANDAL U UŽICU! Pretnje pozorištu zbog hrvatske i crnogorske zastave!

Podeli vest

Prisustvo policije ispred Narodnog pozorišta u Užicu i obezbeđenje na samom ulazu, umesto u salu, publici koja je sinoć prisustvovala petoj večeri 21. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, jasno je ukazivala da nešto nije u redu

Iako organizatori festivala nisu potvrdili, nezvanično saznajemo da su dobili telefonsku pretnju zbog gostavanja pozorišta iz Hrvatske i Crne Gore. Pored netrpeljivosti prema komšijama, anonimne pretnje upućene su i zbog glumca Gorana Jevtića, člana žirija, aludirajući na sudski postupak koji se vodi protiv njega zbog obljube maloletnika.

Prećeno je da biti zapaljene hrvatska i crnogorska zastava, pa su zbog predostrožnosti zastave sa zida pozorišta prebačene na drugu nesdostupniju stranu.. 

Inače, pete večeri JPF-a nastupio je ansambl Zagrebačkog kazališta mladih sa predstavom "Hinkeman2, Ernesta Tolera, čija je poruka antiratna i koja prikazuje sve posledice rata. Ova predstava je do sada po glasovima publike ocenjena kao najbolja predstava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

....Ружно и ... - тужно...!!

Smiljenka

pre 7 godina

Hrvatska zastava nam ne treba u Srbiji ZATO STO ? Hrvatska genocidnost je kroz vekove bujala da bi je konacno pre nesto vise od jednog i po veka potpuno teorijski uokvirio i uoblicio Ante Starcevic. Kasnije su na krilima Starcevicevih ideja, koji je da stvar bude jos gora bio pokatoliceni Srbin, odgajane generacije „hrvatske mladezi“. Hrvati su nad Srbima vrsili i kulturni genocid: otimajuci, skrnaveci i kroatizujuci sve sto je srpsko – jezik, kulturu, istoriju... Stalno prisutna genocidna ustaska ideologija se neprekidno ispoljavala (nekad vise - nekad manje, ali je bila neprekidno prisutna). U drugom svetskom ratu Pavelicev rexim je najbolje prikazao sustinu hrvatske ideje – srbofobiju. Ono sto ustaski rezim zapoceo zavrsio je ustaski poglavnik Franjo Tuđman i njegovi naslednici. Iso Krsnjavi, hrvatski politicar sa pocetka dvadestog veka, najbolje je predstavio osnovnu ideju hrvatskog nacionalnog programa „Bilo je jedno vreme kаdа se pisаlo dа trebа sve Srbe sekirom potuci. Ovа misаo izrice stvаrno i dosledno jedini nаcin kojim bi se dаlа provesti hrvаtskа misаo.“ Tako je politikom neprestane genocidnosti srpski narod u Hrvatskoj i unisten - uglavnom "sekirom". Danas se je u Hrvatskoj „Oluja“ drzavni praznik. Jedina drzava koja slavi akciju u kojoj je, u najmanju ruku, etnicki ociscen citav jedan narod. Kako su lesevi predaka SRPSKOG NARODA zaklani od ustaske ruke preko noci od zrtava postali zlocinci?

Anna

pre 7 godina

Smiljenka, znate li vi šta je pozorište? O čemu vi govorite? Udahnite malo vazduha, uzmite gutljaj vode i smirite se. Proći će :-)

Vlah alija

pre 7 godina

Ko na ovakve komentare pritisne minus taj bi trebao biti pociscen kao i svaki ustasa.....a ti koji su komentarisali "dogadaj" na taj način su potpuno u pravu!!! Hrvatska zastava nigde ne bi smela biti izložena u srbiji pa ma kakav "događaj " bio u pitanju!!!!!

Tuga

pre 7 godina

Sta ce njima tamo krezavima i nepismenima pozoriste,ko da oni pa znaju sta je to,oni siroti misle da se to maze na leba,oni su navikli samo da ratuju i da rmbaju za dzabe,dajte im puske i lopate,motike to sigurno znaju cemu sluzi,nesrecnici,meni njih zao.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set