• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. D - J. M.

10.01.2017

10:41

KIJAMET NAD SRBIJOM! Ne nadajte se skorom otopljenju: LEDENI HAOS TRAJAĆE JOŠ 15 DANA!

Vesti

KIJAMET NAD SRBIJOM! Ne nadajte se skorom otopljenju: LEDENI HAOS TRAJAĆE JOŠ 15 DANA!

Podeli vest

Mećava koja već četiri dana hara Srbijom smiriće se nakratko samo u četvrtak. Već od petka čeka nas novi kijamet, praćen najpre ledenom kišom, a zatim i novim snežnim talasom, koji će trajati do kraja sledeće nedelje

 

Početkom sledeće nedelje dolazi nam novi snežni talas, sa još 15 centimetara snega
Đorđe Đurić, "Weather2umbrella"

Ledeni talas, koji je prethodnih dana okovao celu Srbiju, trajaće još najmanje petnaest dana, upozoravaju meteorolozi! Strašna mećava i nezapamćen temperaturni minus, koji su paralisali celu zemlju, tek privremeno će se smiriti u četvrtak, a onda dolazi novi kijamet, praćen ledenom kišom i novim snegom.

Prema tvrdnjama stručnjaka, tek krajem sledeće nedelje može se očekivati nešto blaže vreme, ali čak ni tada se temperatura neće podizati iznad nule.

Meteorolog "Weather2umbrella" Đorđe Đurić upozorava da snežno nevreme u Srbiji neće tek tako prestati.

Tanjug

Tri ljudske žrtve

Strašna zima odnela je tri ljudske žrtve. Muškarac star 56 godina pronađen je mrtav u nedelju u Vranju. Utvrđeno je da je čovek, za koga se pretpostavlja da je krenuo u nabavljanje drva za ogrev, pao i polomio butnu kost. Lekari si konstatovali da je smrt nastupila usled smrzavanja.
Na Božić je pronađeno beživotno telo Ota Salme (50) u širem centru Zrenjanina. Prema nezvaničnim izvorima, ovaj čovek je umro od posledica smrzavanja na temperaturi od minus 14 stepeni. U noći između 6. i 7. januara od moždanog udara preminula je Milojka Perović, u selu Marovac u opštini Medveđa.

- Ledeni talas i "debeli" minus trajaće sve do srede uz snežne padavine i hladnu vazdušnu masu. Jutarnja temperatura kretaće se od minus 18 do minus 13, dok će dnevna varirati od minus 12 do minus pet stepeni Celzijusa. U noći između srede i četvrtka dolazi do blagog otopljenja, pa će se živa u termometru popeti do nule. Međutim, to nije kraj, jer već u petak nam stiže ledena kiša, koja će tokom vikenda stvarati neviđene probleme kada padne na tlo - kaže Đurić i dodaje da novi kijamet sledi već od ponedeljka:

- Početkom sledeće nedelje dolazi nam novi snežni talas, sa još 15 centimetara snega. Takvo vreme očekuje nas sve do poslednjih dana januara, kada se očekuje da ovaj kijamet konačno malo popusti.

Da stvar bude još gora, u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ) ističu da nam još jedan hladni talas stiže i u februaru.

Tanjug

Već sredinom februara očekuje nas novo jako zahlađenje slično ovome, sa snegom, vetrom i debelim minusom
Nedeljko Todorović, RHMZ

- Nakon što se ovaj ledeni talas malo smiri krajem januara, nećemo još dugo čekati na novo zahlađenje. Već sredinom februara očekuje nas novo jako zahlađenje slično ovome, sa obilnim snežnim padavinama, jakim vetrom i izuzetno niskim temperaturama - kaže meteorolog RHMZ Nedeljko Todorović.

Inače, zbog zaleđenih puteva i ogromnih smetova vanredna situacija proglašena je u čak 11 opština: Aleksincu, Blacu, Sjenici, Medveđi, Vladičinom Hanu, Novoj Varoši, Vlasotincu, Tutinu, Vranju, Crnoj Travi i Trgovištu. Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Živko Babović kaže za Informer da je evakuisano više od 120 ljudi i da se stanje ne popravlja zbog sve većih snežnih nanosa.

- Na području Blaca smetovi su i do tri metra, a najgore je u Sjenici, gde su sela bila odsečena od sveta, jer sneg ne prestaje da pada. Mnogi putevi su i dalje neprohodni! Meštani su nemoćni, a mi nemamo dovoljno mehanizacije da očistimo snežni pokrivač. Sve naše snage su na terenu - rekao je Babović.

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set