• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2017

16:41

LEDENA PRETNJA: Ledolomci iz Mađarske krenuli u pomoć Srbiji!

Vesti

LEDENA PRETNJA: Ledolomci iz Mađarske krenuli u pomoć Srbiji!

Podeli vest

Na Dunavu od Novog Sada do Bezdana je značajno smanjen led, kaže pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević. Ipak, kako kaže, dva ledolomca iz Mađarske tokom dana će krenuti ka Srbiji

- Od sinoć do sada imamo poboljšanje situacije na tom sektoru Dunava, ali i dalje imamo manja dva ledena čepa kod Borovog sela i kod Dalja, mada je i on malo popustio - rekao je Kovačević.

On je kazao da i dalje važi odluka o aktiviranju ledolomaca, koji će uskoro krenuti ka srpskoj granici i biće stacionirani u luci Vukovar, gde će čekati odluke o daljem aktiviranju nizvodno ka Novom Sadu.

- U beogradskom sektoru je došlo do formiranja ledostaja i naš ledolomac "Greben" je otišao da preuzme brod "Borg" koji je kod Obrenovca. Oni će danas biti u Savskom amfiteatru i pre mraka će početi da dejstvuju po Beogradu. Sutra ujutru će ledolomac nastaviti da se probija prema Pupinovom mostu, kako bi razbio ovaj čep koji je ostao u Beogradu - naveo je Kovačević.

Kako je rekao, jedino je tu još krizna sitaucija, ali i da će nakon što bude razbijen led, sledeća krizna tačka verovatno biti u Grockoj.

- Zbog toga apelujemo na vlasnike splavova, gde postoje četiri splava na keju , dve marine i brod restoran, da preuzmu mere predostrožnosti - poručio je on.

printscreen

Kovačević je naglasio da će tamo biti raščišćeno, a da će objekti biti evakuisani u Dunavac na tom sektoru. On je kazao i da je zbog loših privatizacija od četiri ledolomca ostao samo "Greben", pošto su ostali rashodovani.

- Zato je doneta odluka da se do naredne godine kupi još jedan ledolomac koji će pokrivati sektor od Beograda do Novog Sada. Zajedno sa dva ledolomca iz Mađarske imaćemo zaštićen ceo sektor Dunava i Save - kazao je Kovačević.

Pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor u Ministarstvu građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Leposava Sojić je rekla da je šteta pričinjena sa plovnim objektima jer vlasnici nisu poštovali zakon.

Tanjug

Ona je kazala da je od oktobra inspekcija Ministarstva saobraćaja zajendno sa lučkim kaptanijama poslala upozorenje kako se postupa, i da se i dalje radi danonoćno u Beogradu i Novom Sadu.

- Većina to nije ispoštovala, inspekcija priprema dokumentaciju za podnošenje prijava i do sada je već procesurano više od 10 prekršilaca koji su svojim nečinjenjem oštetili druge privredne subjekte i oštetili život i sigurnost ljudi na vodi - naglasila je Sojić.

Kako kaže, kazne od 200.000 do dva miliona dinara su sasvim primerene.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je apelovao na vlasnike plovnih objekata da poštiju zakona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set