• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R. Barjaktarević

15.03.2017

22:02

BIĆE POSLA: Ambasador Li Mančang doveo kineske kompanije u Kruševac

Vesti

BIĆE POSLA: Ambasador Li Mančang doveo kineske kompanije u Kruševac

Podeli vest

Predstavnici 12 kineskih kompanija koje posluju u Srbiji i regionu, predvođeni ambasadorom Kine Li Mančangom, razgovarali su danas u Kruševcu sa predstavnicima grada i poslovodstvom nekoliko lokalnih preduzeća o mogućoj saradnji, pre svega u oblasti infrastrukture, termoenergije, zelene energije, namenske industrije i turizma

- Doveo sam 12 kineskih kompanija u vaš grad koje se bave različitim oblastima. Imali smo sjajne razgovore, naše kompanije su izrazile interesovanje i želju da počnu saradnju s gradom- rekao je ambasdor Kine u Srbiji Li Mančang.

Posle prvog zvaničnog kontakta kineski ambassador očekuje dalju razmenu informacija, kao i da partneri iz Kruševca predstave projekte za koje smatraju da bi mogli da se rade zajedno sa kineskim preduzećima.

- Oko 20 velikih kineskih državnih kompanija trenutno ima u Srbiji, a privatnih je još više. Otprilike oko tri milijarde američkih dolara je u Srbiji, Hestil je u Smederevu prošle godine samo u opremu investirao 130 miliona dolara, a ove će još 120 miliona. Očekujemo da će ove godine biti većih investicija- rekao je Li.

Kineske kompanije čiji su predstavnici danas boravili u Kruševcu bave se proizvodnjom opreme za termoelektrane, izgradnjom infrastrukture, puteva, mostova, industrijskih zona, železničke infarstrukture, rade u oblasti zelene enegrije, što su i oblasti u kojima su zainteresovani za saradnju sa kruševačkim partnerima.

LI MANČANG MEĐU ČARAPANIMA: Visoka delegacija Kine u poseti Kruševcu!

U razgovorima u Kruševcu učestvovao je i član Predsedništva Srpske napredne stranke, koji je i bivši ministar odbrane i bivši gradonačelnik Kruševca, Bratislav Gašić. On je rekao da je izgradnja autoputa koji će povezati koridore 10 i 11, dugog 112 kilometara, jedan od prioriteta za ovaj kraj.

Gašić je podestio da je Kruševac bio grad razvijene mašinske i hemijske industrije te da postoji mogućnost saradnje sa "Trajalom" koji ima namensku proizvodnju, ali i sa IMK "14.oktobar" koji je, kako je preneo, interesantan kompaniji"Hestil".

Kineska delegacija posetila je pogone fabrika "Rubin", "Fabrike maziva", "Tehnogradnje" i Ribarsku Banju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set