• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/R.B

03.09.2017

12:23

SPREMA SE 54. ŽUPSKA BERBA! Zvonko Bogdan, Ana Bekuta, Van Gog i Galija deo koncertne ponude!

Vesti

SPREMA SE 54. ŽUPSKA BERBA! Zvonko Bogdan, Ana Bekuta, Van Gog i Galija deo koncertne ponude!

Podeli vest

Ovogodišnja "Župska berba" održaće se od 21. do 24. septembra, a Župljani očekuju da ih u danima berbe poseti predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Više od četiri decenije "Župske berbe" u čast bogatstva ubranog u nedrima Župe, u čast grožđa, vina, sunca i truda marljivih Župljana sa "Fontane vina" u Aleksandrovu poteći će božanska ambrozija, mlado župsko vino kojim je knez Lazar 1389. godine okrepio srpsku vojsku pred polazak na boj na Kosovo. Ovogodišnja 54. Župska berba, održaće se od 21. do 24. septembra. Župljani očekuju da ih u danima berbe poseti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Najveća svetkovina vinara i vinogradara Aleksandrovačke Župe i ove godine u tradicionalnoj "Vinskoj ulici" okupiće brojne vinare i izlagače, kao i ljubitelje ovog rajskog nektara, pitkog Župskog vina, koje će se na Fontani vina besplatno točiti za sve posetioce dok god traje berba, potvrdio je danas novinarima predsednik Opštine Aleksandrovac Jugoslav Stajkovac.

Insajder

Uz gurmanluke dobrodošlice i čašicu Župskog vina, posetioci će moći da uživaju u defileu učesnika župskog karnevala, na brojnim izložbama i koncertima i budu gosti tradicionalne Župske svadbe, koja se svake godine pred kraj berbe kruniše brakom. Prošle godine, na 53. Župskoj berbi u Aleksandrovcu sudbonosno "da" pred oko 100 hiljada ljudi izgovorili su Marko Đukić (36) i njegova Ana Andrejić (34). Tradicija je u Aleksandrovcu Župskom da mlada na berbi pred venčanje bosonoga u bačvi mulja grožđe.

Berba se, inače, ove godine organizuje pod motom "U slavu života", rekao je Jugoslav Stajkovac, koji je i najavio bogat program.

Insajder

Poljoprivredna izložba, Župsko predvečerje, kabare glumaca Vesne Stanković i Nebojše Dugalića, Međunarodni festival folklora,Veče vinske poezije, koncert narodnih izvorni pesama, dečiji maskenbal, Župska svadba, Dečiji festival folklora, deo su programa ovogodišnje privredno-turističke manifestacije.

Pored toga biće održani i koncerti Zvonka Bogdana, Ane Bekute i grupa Van Gog i Galija. Po prvi put, ove godine će u okviru manifestacije na stadionu malih sportova biti održani koncerti elektronske muzike, čiji su inicijatori mladi Župljani.

Prema rečima predsednika opštine, za ovu manifestaciju izdvojeno je oko pet miliona dinara, od čega oko 2,6 miliona za koncerte.

                                                                                 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set