• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

17.10.2017

20:59

NEVEROVATAN NESTAŠLUK KOJI JE DIGAO NIŠKU POLICIJU NA NOGE! Evo kako je dečak (12) ukrao bus, pa krenuo KOD DEDE DA SE POHVALI!

Vesti

NEVEROVATAN NESTAŠLUK KOJI JE DIGAO NIŠKU POLICIJU NA NOGE! Evo kako je dečak (12) ukrao bus, pa krenuo KOD DEDE DA SE POHVALI!

Podeli vest

Mališan koji je u nedelju ukrao bus i vozio ga šest kilometara po centru grada, i to bez greške, opsednut je vožnjom. Svojoj tetki je ranije krao kola, a u gradskom prevozu je "upijao" sve što rade vozači

Dečak (12) koji je u nedelju ukrao autobus i vozio ga šest kilematara po centru Niša, bez da ga je i ogrebao, opsednut je vožnjom i hteo je da se odveze kod dede da mu se pohvali! Mališan, koji živi u hraniteljskoj porodici, i ranije je uzimao auto od svoje tetke, i to bez njenog znanja, a u javnom prevozu je gledao i "upijao" sve što rade vozači!

Nemiran i neposlušan

Prijatelj porodice koja se stara o ovom mališanu kaže da je on veoma nemiran i nestašan.
- Dete je u toj porodici već pet meseci i oni se zaista dobro brinu o njemu, ali im nije lako s njim. On je veoma neposlušan i teško ga je držati pod kontrolom. U nedelju ih je zamolio da se prošeta, što su mu hranitelji dozvolili, ne sluteći šta će uraditi. Nešto kasnije šokirao ih je poziv iz policije, koja je uhvatila dečaka u ukradenom autobusu - kaže naš sagovornik.

DRAMA NA ULICAMA NIŠA! Dečak (12) ukrao autobus i vozio ga po celom gradu!

Avantura
Dečak je "umirao" od smeha dok je pričao drugarima o svojoj avanturi
Prijatelj hranitelja

Mališan, prema njegovim rečima, zbog svog uzrasta neće krivično odgovarati za krađu autobusa, a po svemu sudeći se i ne kaje zbog toga.

- Dečak je "umirao" od smeha dok je pričao drugarima o svojoj avanturi. Hvalio im se kako je vozio autobus kroz ceo grad, te da ga je navodno jurilo deset policijskih patrola dok ga nisu zaustavili. Kazao je i da bi im umakao da mu nisu preprečili put, iako to naravno i nije bilo baš tako. On je zapravo iskoristio nepažnju vozača prevozničke firme "Ariva", pa je ušao u autobus koji je bio parkiran u blizini autobuske stanice. Ključ je bio ostavljen u kontakt bravi - objašnjava naš sagovornik.

Informer

Dečak je potom, kaže on, upalio bus i krenuo kroz centar grada ka svom dedi u naselju Gabrovačka Reka.
- Kad je stigao do Hilandarske ulice, policajci su ga zaustavili jer im je bilo čudno da vide bus u ulici gde ne ide javni prevoz. I sami su se šokirali kad su videli dete za volanom. Pravo je čudo da dečak nikog nije ubio ili oštetio druga vozila, mada je imao i sreće što je bila nedelja pa na ulicama nije bilo mnogo vozila i pešaka. Da je nekog ubio, hranitelji bi nagrabusili - priča prijatelj ove porodice.

"Belvi travel": Kad poraste, zaposlićemo ga

Milan Lainović, vlasnik "Belvi travela", kazao je za Informer da će obezbediti posao ovom nestašnom dečaku čim bude porastao i položio vozački ispit za autobuse.
- Naravno da ne podržavamo to što je taj dečak ukrao vozilo, ali s obzirom na njegove porodične okolnosti, spremni smo da mu, kad dođe vreme, pružimo šansu da pošteno zarađuje vozeći autobuse, koje toliko voli. Čim dobije dozvolu, neka nam se slobodno javi i dobiće posao kod nas - obećao je Lainović.

On ipak priznaje da je taj dečak zaista dobar vozač.

- Već godinama posmatra vozila i vozače, opsednut je vožnjom. Posebno su ga interesovali autobusi, kojima se često vozio. On je bukvalno svakog dana proučavao ponašanje vozača za volanom. Već je vozio automobil jedne rođake, bez njenog znanja, ali najveća mu je želja bila da vozi autobus - navodi on.

Postao asocijalan?!

Javorka Ranđelović, pomoćnik direktora Centra za socijalni rad, objašnjava da je dečak ovim činom prvi put pokazao asocijalno ponašanje.

- Do sada je on bio "samo" dete bez roditeljskog staranja, ali sada će preći u drugu kategoriju, kao dete sa asocijalnim ponašanjem, što podrazumeva i primenu određenih mera i prema njemu i prema hraniteljskoj porodici. Čekamo da nam stigne izveštaj iz tužilaštva, nakon čega ćemo definisati mere koje će biti preduzete. To je prvenstveno savetodavni rad, a ako se ustanovi da je bilo propusta hraniteljske porodice, može se ustanoviti i nadzor nad roditeljskim pravom - objasnila je Ranđelović.

Ona je dodala da su ovakvi postupci njihovih štićenika veoma retki, te da su još pre deset godina imali slučaj da maloletnik pod socijalnim staranjem ukrade vozilo.  


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set