• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radojica Barjaktarević

01.12.2017

17:50

KRUŠEVAC U ŽALOSTI ZA NESTOROVIĆEM: Hiljade građana ispratilo bivšeg gradonačelnika na večni počinak!

Vesti

KRUŠEVAC U ŽALOSTI ZA NESTOROVIĆEM: Hiljade građana ispratilo bivšeg gradonačelnika na večni počinak!

Podeli vest

Više hiljada gradjana Kruševca i okruženja danas je na Starom kruševačkom groblju u mimohodu špalirom sa vencima i cvećem ispratilo na večni počinak gradonačelnika Dragog Nestorovića

Na sahrani, na kojoj su bili predstavnici Vojske , Policije, kao i svih drugih državnih institucija od prijatelja , gradonačelnika Kruševca oprostio se vladika David Perović sa sveštenstvom Eparhije kruševačke.

Radojica Barjaktarević

 Komemoraciji povodom njegove smrti u Kruševačkom pozorištu prisustvovalo je više od 500 prisutnih. Komemorativnom skupu, pored članova porodice, prisustvovali su predstavnici političkog, javnog i društvenog života Kruševca, Srbije i regiona kao i predstavnici gradova pobratima, prijatelji, saradnici i poznanici.

 Minutom ćutanja odata je pošta prvom čoveku grada, a zatim su se od gradonačelnika oprostili vladika Kruševački David, direktor BIE Bratislav Gašić, a u ime najbližih saradnika šef kabineta gradonačelnika Snežana Drašković.

  U prvom redu supruga Milena, sin Filip, ćerka Nevena sa porodicom i sestra Radmila sa svojom porodicom primali su saučešća.

  - Naš prijatelj, brat, bio je, jeste i biće jedan od likova sa počasnim mestom u našoj zajednici, našim srcima, u našoj stvarnosti, u nauci – istakao je episkop kruševački David.

Radojica Barjaktarević

Bratislav Gašić, direktor Bezbednosno informativne agencije i jedan od najboljih Nestorovićevih prijatelja istakao je da su Nestorovića krasile najveće vrline kao što su skromnost, časnost, poštenje i moralna čistota, velikodšnost, gospodsko čuvanje drugih, duboka odanost i otvoreno prihvatanje ljudi bez obzira na to odakle dolaze.

- Vodili smo zajedničku bitku za bolji, lepši, uređeniji i moderniji Kruševac – rekao je Gašić.

Radojica Barjaktarević

U ime kabineta i najbližih saradnika tužnom skupu obratila se Snežana Drašković, čitajući govor, kako je istakla, prvi koji je njegov tim napisao bez njega lično, i to iz njegove fascikle.

- Uvek i na svakom mestu bili ste čovek . Govorili ste malo, a činili mnogo. Bili ste veoma skromni i nosili ste krunu dobrog imena koja nadvisuje sve druge krune. Širili ste oko sebe neizmernu dobrotu, nesebičnost, pravičnost, smernost, uzdržanost, trpeljivost- rekla je u ime Kabinerta gradonačelnika Snežana Drašković, jedna od najbližih Nestotrovićevih saradnika.

Radojica Barjaktarević

Dragi Nestorović(1957-2017)  je preminuo iznenada na službenom putu 21. oktobra na Tajvanu. Na funkciju gradonačelnika došao je posle Bratislava Gašića, u proleće 2014. godine. Pre toga, bio je generalni direktor IMK “14. oktobar”, gde je, inače, radio od 1985.godine.

Povodom smrti gradonačelnika danas je u Kruševcu Dan žalosti. Sve državne I partijske zastave spuštene su na pola koplja.   

ČARAPANI U ŽALOSTI, SAHRANJUJU GRADONAČELNIKA NESTOROVIĆA: U Kruševcu otkazana i novogodišnja proslava, NOVAC OD PEVAČA U HUMANITRANE SVRHE

                                                                                                                         


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set