• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

16.05.2018

21:58

NA DESANKIN DAN! U Vrnjačkoj Banji i Kruševcu obeleženo 120 godina od rođenja velike srpske pesnikinje

Vesti

NA DESANKIN DAN! U Vrnjačkoj Banji i Kruševcu obeleženo 120 godina od rođenja velike srpske pesnikinje

Podeli vest

U Vrnjačkoj Banji  i Kruševcu danas, 16. maja,  obeležava se 120 godina od rođenja velike srpske pesnikinje Desanke Maksimović

"Kod vas je, zbilja, sve tačno propisano, kako se jede, govori, oblači; a mi, kad govorimo, vičemo i mašemo rukama, i čorbu glasno srčemo, i u rukavicama smo kao na mukama" ... ovi stihovi čuvene pesnikinje Desanke Maksimović danas su se mogli čuti na Mostu ljubavi u Vrnjačkoj Banji. 

Pred mnogobrojnom publikom koja se okupila da baš na 16. maj, dan rođenja pesnikinje Desanke Maksimović, oda počast pesničkom svetkovinom "Na Desankin dan" i podseti se neke od njenih najlepših pesama kako sećanje na nju i njena dela nikada ne bi otišlo u zaborav. 

R.B.


 Upravo na Mostu ljubavi koji je bio glavni motiv da napiše jednu od njenih najlepših ljubavnih pesama "Molitva za ljubav", mladi recitatori vrnjačke gimnazije i studenti sa Fakulteta za turizam imali su prilike da recituju Desankine pesme, a specijalni gost manifestacije bio je Minja Subota koji je sa velikom osmehom na licu prepričavao svoja sećanja na Desanku Maksimović, kao i vreme koje je provodio sa njom. 

   Mlade glumice Katarina Jeličić, Milica Mandić i pisac Vladimir Blagojević takođe su uveličali ovu manifestaciju i sve prisutne oduševili glumom i recitovanjem. Ova manifestacija se održava već šestu godinu za redom u organizaciji Turističke organizacije Vrnjačka Banja i predstavlja jednu lepu tradiciju kojom se odaje počast pesnikinji koja je bila čest i rado viđen gost jedne od najlepših Banja u Srbiji i koja je i nekoliko svojih pesama napisala baš u Vrnjačkom parku. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set