• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

08.06.2018

21:59

LEPA VEST ZA NOVI PAZAR: Sledeće godine izgradnja škole i vrtića

Vesti

LEPA VEST ZA NOVI PAZAR: Sledeće godine izgradnja škole i vrtića

Podeli vest

U Novom Pazaru uskoro će biti izgrađeni nova osnovna škola i vrtić a sredstva za ove objekte obezbedili su lokalna samouprava i ministarstvo prosvete

Ovo je izjavila pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković koja je rekla da ovi projekti biti realizovani veoma brzo i da će država nastaviti da pomaže razvoj obrazovanja.

- Na teriotoriji države obično se susrećemo sa problemom malog broja dece, ovde, na sreću i zadovoljstvo svih nas u prosveti, imamo prekobrojne škole i onda je naša obaveza da pomognemo da sva deca imaju iste uslove i istu dostupnost obrazovanju - kazala je Nedeljković koja je pohvalila gradsku upravu Novog Pazara što, kako je rekla, promoviše i afirmiše najbolje učenike.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je Informeru da lokalna samouprava traži odgovarajuću lokaciju za izgradnju osnovne škole.

- Upoznao sam pomoćnicu ministra sa problemima sa kojima se naše osnovne škole susreću. Bilo je razgovora kako da prevaziđemo određene probleme, tako da imamo dosta pozitivnih vesti i povoljnih, pre svega za predškolsko i osnovno obrazovanje. Naredne godine možemo očekivati izgradnju vrtića i škole - kazao je Biševac. 

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković sa direktorima škola u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu razgovarala je o predstojećim prijemnim ispitima. Ona je kazala da ove godine greške u organizaciji završnih ispita neće biti tolerisane.

- Direktori i nastavnici su u obavezi da deci obezbede polaganje bez nepravilnosti - rekla je ona.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set