• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjjug

05.07.2018

13:55

UPALJEN CRVENI METEOALARM! U petak i subotu u Srbiji POTOP, GRAD I OLUJNI VETAR!

Vesti

UPALJEN CRVENI METEOALARM! U petak i subotu u Srbiji POTOP, GRAD I OLUJNI VETAR!

Podeli vest

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine!

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za petak i subotu kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se u petak veče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U "crvenom" će u petak biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u "žutom".

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set