• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Isidora Marinković

01.08.2018

19:07

VLASNIK KAFANE NAŠAO 2.000.000 I VRATIO IH GOSTU! Neverovatan gest ugostitelja iz Ivanjice

Vesti

VLASNIK KAFANE NAŠAO 2.000.000 I VRATIO IH GOSTU! Neverovatan gest ugostitelja iz Ivanjice

Podeli vest

Ivanjičanin Branko Petrović na podu svoje kafane "Nojeva barka" našao torbu sa čak dva miliona dinara i odmah je vratio vlasniku, čoveku koji je kod njega slavio rođenje unuka. Znao sam čiji je to novac, valjda je bilo normalno da mu vratim ono što je njegovo, kaže Branko

Ivanjičanin Branko Petrović, vlasnik kafane "Nojeva barka", postao je heroj u svom gradu pošto je pronašao torbu sa dva miliona dinara i vratio je vlasniku! On je ovaj silan novac zapazio na podu svoje kafane i pretpostavio je da pripada čoveku koji je kod njega u lokalu prethodno slavio rođenje unuka.

Bez razmišljanja mu je vratio novac i odbio ponuđenu nagradu. O svom poštenom i humanom gestu gotovo da i ne želi da priča, jer smatra da bi sramota bilo da je uradio bilo šta drugačije.

Pare na podu

Branka smo zatekli u njegovoj kafani, a kada smo mu rekli zašto smo došli, odbio je da o tome govori. Nakon ubeđivanja, ipak je pristao da ispriča šta se to dogodilo u nedelju ujutru kada je pronašao torbu sa skoro 17.000 evra.

- Tog jutra je kod mene u kafanu došao čovek sa nekoliko prijatelja i rekao svima da je dobio unuka. Čašćavao je sve živo, bio je baš veoma veseo. Kada je završio sa slavljem, posle nekoliko sati, izvadio je novac iz džepa, prišao mi, platio i otišao. Nedugo zatim, na podu kafane sam zapazio torbu, uzeo je, otvorio i u njoj pronašao nekoliko velikih svežnjeva novčanica. Bilo je negde oko dva miliona dinara, poprilično veliki novac. Odmah sam povezao stvari i shvatio da pare verovatno pripadaju čoveku koji je kod mene slavio rođenje unuka - kaže Branko i dodaje:
- Srećom, Ivanjica je malo mesto, svako svakoga zna, pa sam vrlo brzo pronašao čoveka kome je sav taj novac pripadao. Srce mi je bilo puno kada sam video njegov izraz lica pošto je ugledao svoj novac. Ta radost ničim ne može da se opiše, obradovao se kao retko ko, očigledno bi bio u velikom problemu da je izgubio taj novac. Odmah mi je ponudio nagradu, ali bez razmišljanja sam odbio. Popili smo piće, zahvaljivao mi je sto puta i to je to - kaže skromno Branko.

PSEĆA MAFIJA ZA LAŽNE UJEDE GODIŠNJE UZME 1,4 MILIONA EVRA! Bizaran način da se od države iskamče pare za odštetu

On smatra da njegov gest nije nikakav podvig, niti veliko humano delo, već nešto što bi svaki normalan čovek morao da uradi.
- Ne vidim da sam ispao nekakav heroj, šta je trebalo da uradim, da zadržim novac?! Pa valjda bi svako normalan uradio isto ovo što i ja. Sramota bi bilo da je drugačije. Svakome može da se dogodi peh da izgubi novac. Da nisam znao čiji je novac, odneo bih ga u policiju, pa bi onda oni našli vlasnika.

Skroman čovek

Brankovi prijatelji kažu za njega da je preterano skroman i da ga je čovek kome je vratio novac jedva nagovorio da ga časti, i to jedno piće.
- Sedeli smo u Brankovoj kafani, kada je on uzviknuo: "Ljudi, neko je kod mene izgubio pare." Videli smo da je u pitanju veliki novac, a Branko je odmah rekao da zna kome pripada i krenuo da se raspituje gde živi taj čovek i kako da dođe do njega. Kada je ovaj uzeo svoje pare, nije mogao da prestane da zahvaljuje Branku, koji ne samo da nije uzeo nagradu nego nije čestito ni čašćavanje prihvatio - kažu Brankovi drugovi, stalni posetioci njegove kafane.

ЋИРИЛИЦА ЋЕ ИМАТИ ПРЕДНОСТ! Ко то не буде поштовао - КАЗНА И ДО МИЛИОН ДИНАРА!

Iz poštene porodice

Gosti u "Nojevoj barci" kažu da Branko potiče iz čestite radničke porodice u Ivanjici, da ima suprugu i troje dece. Ističu da nikada nije bio previše pričljiv i da ne voli da se razmeće kao većina vlasnika kafana.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set