• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

16.08.2018

17:27

​NEMA STRAHA OD BOLESTI! U Rasinskom okrugu nema zaraženih od virusa komaraca!

Vesti

​NEMA STRAHA OD BOLESTI! U Rasinskom okrugu nema zaraženih od virusa komaraca!

Podeli vest

Gradska uprava Kruševca izdala nalog nadležnoj službi da 17. i 18. avgusta na teritoriji užeg jezgra grada i na seoskom području izvrši zaprašivanje odraslih formi komaraca

Prema rečima šefa Službe za zaštitu životne sredine u Kruševcu Slađane Milić, tretiranje komaraca se vrši u večernjim satima a optimalni uslovi podrazumevaju toplo vreme sa temperatutom oko 26, odnosno 27 stepeni, bez padavina i minimalnim strujanjem vetra. 

Sredstva, koja grad Kruševac svake godine dobija preko Fonda za zaštitu životne sredine za ovu namenu, opredeljena su i za tretiranje krpelja, obavljanje larvicidnih tretmana, kao i suzbijanje odraslih formi komaraca. Za ovu godinu izdvojeno je milion i po dinara.

Akcija u Kruševcu i okruženju počeće u petak u 16 sati, a iz lokalne samouprave
podsećaju da u Rasinskom okrugu nisu registrovani komarci zaraženi virusom
Zapadnog Nila. 

R.B.

Kako saznajemo, na ovom području potvrdjen je virus samo kod jedne domaće životin je, a da je jedan uzorak krvi jedne osobe iz predostrožnosti poslat na analizu.

U Srbiji je , inače, do danas registrovano 126 slučajeva obolevanja od groznice Zapadnog Nila, uključujući 11 smrtnih ishoda, objavljeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut.

Po podacima Instituta, potvrđeni slučajevi obolevanja registrovani su u Beogradu (61), kao i u Južnobačkom (24), Južnobanatskom (22), Zapadnobačkom (6), Srednjebanatskom (4), Sremskom (3), Podunavskom (2), Severnobantskom (2) i Braničevskom (2) okrugu.

R.B.

Prema dosadašnjim nalazima svetskih stručnjaka, komarci prenose osam bolesti,
među kojima su najopasniji Zika virus, Malarija Žuta groznica, Denbga groznica, Ćikungunja I najnoviji Virus Zapadnog nila, koji je jedna od najčešćih bolesti koji prenose komarci, ali prave problem,,e za manje od jednog odsto zaražewwnih koji se provuku sa simptomima sličnom gripu.

Pored ovih virusa koje prenose komarci, u svetu su poznati i Istočni i Zapadni konjski encefalis, kao i Japanski encefalis.

(FOTO) UŽAS U NOVOM SADU! Investitor kopao temelje PA LJUDIMA SRUŠIO KUĆE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set