• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net

08.10.2018

10:44

NOVI SAD UVODI POLICIJSKI ČAS ZA MLAĐE OD 16?! Drastične mere u suzbijanju maloletničke NARKOMANIJE I ALKOHOLIZMA!

Vesti

NOVI SAD UVODI POLICIJSKI ČAS ZA MLAĐE OD 16?! Drastične mere u suzbijanju maloletničke NARKOMANIJE I ALKOHOLIZMA!

Podeli vest

Nedelju koja je pred nama u Vojvodini će sigurno obeležiti i razmatranje uvođenja policijskog časa za decu do 16 godina

Naime, Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama predložilo je nove mere za suzbijanje vršnjačkog nasilja, među kojima se izdvaja zabrana kretanja maloletnika bez pratnje u kasnim večernjim satima.

Predlog podrazumeva da deca do 16 godina ne mogu bez pratnje odraslih da se kreću napolju od 22 časa u zimskom periodu, odnosno nakon ponoći u letnjem periodu. 

Vladimir Jelić, član Gradskog veća za obrazovanje, koji se nalazi na čelu Koordinacionog tela, kaže za TV Prva da je povod za takvu meru pre svega narkomanija među mladima, zbog čega je grad Novi Sad uveo niz mera, poput testova na narkotike, besplatne sportove i školsake policajce. 

(VIDEO) OBESNA TINEJDŽERKA BEZ POVODA RAZBIJA IZLOG: Jedan potez je idiličnu sliku dva mlada para koji šetaju kroz Kruševac PRETVORIO U PAKAO!

- Ali, smatramo da to nije dovoljno. Moramo ići korak dalje i zbog toga smo se potrudili da proučimo jedan islandski model koji se pokazao kao najuspešniji u suzbijanju narkomanije jer je Island bio prva država u Evropi po broju mladih koji koriste narkotike i alkohol. U pitanju je 44 odsto mladih i oni su za 20 godina svijim merama uspeli taj broj da svedu na pet procenata i da sada budu poslednja država u Evropi po broju narkomana - kaže on. 

Jelić je optimista kada je reč o usvajanju nove mere uvođenja zabrane kretanja za mlađe od 16 godina bez pratnje odraslih u kasnim večernjim satima, ali, kako kaže, najpre sledi razgovor sa gradonačelnikom Novog Sada. 

- Voleli bi i da se otvori jedna javna rasprava na ovu temu i na kraju dolazi skupština grada koja će te mere usvojiti ili neće, ili će ih usvoijiti s nekim izmenama - zaključuje Jelić.

Anketa




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Preventiva

pre 5 godina

Da. Za uvodjenje sam, policijskog casa, ali za mladje od 18 godina. Dalje, mnogo efikasnija mera je da se unište, ponavljam, uniste narko dileri na svim nivoima, od ulicnog preproavca do dela "drzave", koji, sigurno je u tom necasnom poslu. Kad kazem Drzave mislim na ljude, koji rade u drzavnim institucijama, recimo policije, a upetljani su u lanac prodaje droge.

dejan

pre 5 godina

uvedite vi policiski cas za dilere, a decu ostavite na miru

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set