• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Radojica Barjaktarević

19.10.2018

22:09

DVA PUTA ZAREDOM: Kruševac najbolji organizator manifestacije "Izadji mi na teglu"

Vesti

DVA PUTA ZAREDOM: Kruševac najbolji organizator manifestacije "Izadji mi na teglu"

Podeli vest

Pro Devision Event, dodelio je nagradu Turističkoj organizaciji grada Kruševca i Gradu Kruševcu za najbolju organizaciju manifestacije "Izađi mi na teglu" 2018. godine. Ovo je druga godina za redom kako su Turistička organizacija grada Kruševca i Grad Kruševac najbolji organizatori manifestacije u zemlji.

Najbolji ajvar ovogodišnjueg  jubilarnog 5. najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu ,, Izadji mi na teglu,,  je pripremila ekipa  ,,Pucke,, iz Brusa koja je osvojila glavnu nagradu ,,Smederevac MBS 10” MBS-Milan Blagojević Smederevo i ajvar brenda Bakina Tajna u težini kapitena pobedničke ekipe. Kraljica ajavra Srbije za 2018. godinu je Milica Živančević iz Brusa.

Foto: R.B.

 

„Potpuno smo iznenađeni. Niko od nas nije ni sanjao da ćemo pobediti. Svi šestoro smo se složili da ajvar napravimo po starom receptu moje mame, kojoj ja već godinama pomažem da pravi ajvar, a evo ja sam sada napravila najbolji ajvar u Srbiji. Ovo je veliki ponos kako za moju porodicu, tako i za naš Brus,,- izjavila je  Milica.

Drugo mesto osvojila je ekipa "Arriva" iz Niša , dobivši VOX frižider i smederevac Mini Electric..Treće mesto pripalo je ekipi „Pastirice“ koja je osvojila nagradu Tempo vaučer u vrednosti od 30.000 dinara i "Quick 800 MBS Milan Blagojević" elektičnu grejalicu. 

Foto: R.B.

 

 „U proteklih pet sezona karavan Izađi mi na teglu obišao je 130 gradova širom Srbije, imao je oko 2.500 takmičarskih ekipa i 15.000 učesnika kojima je obezbeđeno oko 65 tona paprike. Takmičari su ispekli preko 600.000 komada paprike i napunjeno oko 25.000 tegli ajvara, a manifestaciju je do kraja pete sezone posetilo čak pola miliona posetilaca.

Samo u ovoj sezoni karavan je ostvario rekordnu posetu od oko 200.000 ljudi! Ukupni nagradni fond u proteklih pet godina dosegao je čak 7.000.000 dinara“  izjavila je organizatorka karavana Ljiljana Vukotić.

IZAĐI MI NA TEGLU: Čarapani proglasili kraljicu ajvara!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set