• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

29.10.2018

22:54

(FOTO) MINISTAR UVODIČIĆ U POSETI OSNOVCIMA U KRUŠEVCU!

Vesti

(FOTO) MINISTAR UVODIČIĆ U POSETI OSNOVCIMA U KRUŠEVCU!

Podeli vest

Ministar za omladinu i sport u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić danas je sa gradonačelnicom Kruševca Jasminom Palurović obišao osnovne škole u Dvoranu i Velikom Šiljegovcu i poklonio svakoj školi 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal, dve table za košarku, dva gola i mrežu za odbojku

Cilj nam je da se što više školske dece bavi sportom i da ga učinimo dostupnim u svakoj školi, bez obzira da li se radi o gradskoj ili seoskoj sredini - istakao je Udovičić.

Ministar Udovičić je sa gradonačelnicom Kruševca i saradnicima obišao i teretanu na otvorenom i trim stazu na Bagdali gde su razmatrane mogućnosti o proširenju sportske infrastrukture.

Foto: gradkrusevac.rs

 

Udovičić je u selu Dvorane, u OŠ „Strahinja Popović“ koja je osnovana 1892. godine i pohađa je 165 učenika, posetio učenike na času fizičkog vaspitanja i razgovarao sa nastavnicima i učenicima koji već koriste donirane kompleta opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Takođe, u Velikom Šiljegovcu u OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ koja radi od 1865. godine i ima 465 učenika, ministar Udovičić je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio i toj školi donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu.

Foto: gradkrusevac.rs

 

Tokom posete ove dve škole ministar Udovičić je naglasio da je cilj ove akcije da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje školskim i vrhunskim sportom, da je u poslednje četiri godine broj dece u sistemu školskog sporta povećan sa 120.000 na 170.000 i da očekuje da će taj broj rasti i narednih godina.

Ministar Udovičić je potom sa gradonačelnicom Kruševca obišao i trim stazu na Bagdali, dužine 1,1 km koja je potpuno opremljena za sve rekreativne ljubitelje trčanja, ali i za treninge profesionalnih sportista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set