• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.11.2018

08:59 >> 10:46

(FOTO) VEŽBA "VEK POBEDNIKA 1918-2018"! Predsednik Vučić: PONOSNI SMO NA SVOJU VOJSKU I OBEĆAVAM DA ĆE BITI - JOŠ MOĆNIJA!

Vesti

(FOTO) VEŽBA "VEK POBEDNIKA 1918-2018"! Predsednik Vučić: PONOSNI SMO NA SVOJU VOJSKU I OBEĆAVAM DA ĆE BITI - JOŠ MOĆNIJA!

Podeli vest

Srbija obeležava stogodišnjicu pobede u Prvom svetskom ratu velikom vojnom vežbom "Vek pobednika". Vežbi prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić

12.35 - Predsednik Aleksandar Vučić je na konferenciji za medije rekao da je presrećan zbog onoga što je video danas tokom vežbe "Vek pobednika".

- Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli i nigde kao u vojsci ne može da se vidi koliko rada je potrebno da bi se videli rezultati. Kada uporedimo sa 2013. godinom, vidi se da to nisu iste vojske - rekao je predsednik Vučić.

- Ovo radimo da bi mogli da sačuvamo slobodu i mir zemlje - rekao je Vučić na Pešteru, čestitajući svim prpadnicima Vojske Srbije koji su danas izveli vežbu na 10 lokacija u zemlji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako kaže, vežba je bila veoma teška i zahtevna. 

- Nismo imali nikakvih nesreća, momci su obavili posao na izvanredan način. Hvala svima - rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da će nastaviti ulaganja u Vojsku Srbije i da će se do kraja 2019. godine videti ogroman napredak.

Podvukao je i da će Srbija do marta naredne godine imati ukupno 14 Migova 29.

- Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli. Nigde kao u vojsci nije potrebno vreme da se vidi uložen, trud, napor i finansijska sredstva. Kada uporedimo ono što smo imali 2013. godine i danas - to prosto nisu iste vojske - poručio je Vučić.

Kako je rekao, krajem 2019. videće se ogroman napredak u vojsci, jer najviše sredstava od oržuja i oruđa stiže početkom i polovinom sledećer godine. 

- Time Srbija pokazuje da čuva sebe i da može da unapredi svoju vojsku - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Kako je rekao, danas je viđeno osam Migova 29, od 10 koliko ih imamo, a do kraja marta Srbija će ih imati ukupno 14.

- A nikada pet nismo mogli da dignemo u vazduh - primetio je Vučić.

Poručio je da sve to radimo da bismo mogli da sačuvamo slobodu, nezavisnost i mir.

- Nije oružje tu da bismo bismo ga upotrebili. Vojnici moraju da budu spremni da ga, ne daj bože, upotrebe, ali imamo ga i unapređujemo armiju, pre svega, zbog činjenice da armija vrši preventivni uticaj i da svako razmišlja kakav bi odgovor Srbije bio u slučaju eventualnog napada - poručio je predsednik Srbije.

Napomenuo je i da će država nastaviti da radi sve da vojska živi bolje, da povećava plate, gradi stanove, ali i da pomaže onima koji su već uzeli stambene kredite.

- I penzioneri danas i sutra dobijaju najviše penzije, a to smo uspeli zahvaljujući teškim reformama. U svim oblastima vidi se napredak i boljitak - rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije, načelniku Geenralštaba i svim oficirima i vojnicima na uspešno organizovanoj vežbi.

- Da bi se sačuvao mir, za to Srbija mora da ima razvijene moćne oružane snage. To kod nas izaziva ponos. Želim uspeh u radu Vojsci Srbije i da na ovom prostoru trajno vlada mir - poručio je Dodik.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

12.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao odobrenje da vežba "Borbena grupa u maršu sa prelaskom u napad" bude završena. U veoma složenim uslovima vežba je završena uspešno.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

11.50 - Počela vežba "Borbena grupa u maršu sa prelaskom u napad" 

Brigadni general Željko Kuzmanović dao znak, za početak vežbe na Pešteru.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na vežbi je angažovano oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava i demonstrirana dejstva lovačke avijacije, lovačko-bombarderske avijacije, artiljerijskih sredstava i tenkova, uz korišćenje borbenih sredstava koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vežbu izvodi Druga brigada Kopnene vojske, u sadejstvu sa Četvrtom brigadom Kopnene vojske i jedinicama Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Borbena grupa je dobila zadatak da se prikupi u Novom Pazaru i izvrši marš pravcem Novi Pazar - Duga poljana - Buđevo, a u toku marša izviđačka avijacija izvršila je izviđanje pravca snaga iz vazdušnog prostora, sa privremeno posednutih vatrenih položaja.

Nakon toga, tri OIA BRDM-2 u sastavu čeonu patrole naišli su na BOs neprijatelja u rejonu Polje, gde je došlo do međusobnog razmenjivanja vatre. Posade OIA BRDM-2 izvele su bojno gađanje po temi “BRDM-2 u napadu.

U okviru vežbe izvedena je i borba za prevlast u vazdušnom prostoru u kojem su učestvovali migovi 29, nakon kojeg je izvršeno posedanje vatrenog položaja u podnožju Vetrenog brda.

Izvedena je i vazduhoplovna - vatrena priprema napada aviona JNJ -22 ORAO, nakon čijeg dejstva su se vršila bojna gađanja i artiljerijska bojna gađanja.

Foto: Ministarstvo odbrane

Mehanizovanim vodom iz rejona Rudov kamen, POLO-om M83 iz rejona Dobro brdo, kao i voda 40 mm PASARS realizovali su bojno gađanje sa MB82mm, odeljenjem BGA i dalekometnom puškom.

Dejstvom tenkovskim topovima, mitraljezima i streljačkim naoružanjem nastavljena je borba po dubini neprijateljeve odbrane i ovladalo se rejonom odbrane vodova druge linije neprijatelja.

Nastupile su i jedinice tenkovskih topova, nakon čega je izvršena vatrena priprema juriša dejstvom iz svog raspoloživog naoružanja - mitraljeza, spregnutih mitraljeza, streljačkog naoružanja i ručnih raketnih bacača, nakon čega je nastupilo gonjenje neprijatelja i zaštita snaga VaP-a, kao i udar na neprijatelja taktičkim nuklearnim udarom po rejonu mehanizovane čete u gonjenju, čime je vežba završena.

Na ovoj vežbi, koja je izvedena u čast obeležavanja 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu, bilo je angažovano oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava.

Angažovana sredstva ratne tehnike korišćene na vežbi na Pešteru su tenk M84, borbeno vozilo pešadije M80, samohodna haubica 122 mm “Gvozdika”, borbena oklopna vozila POLO M83 i BRDM - 2, višecevni lanser raketa “Oganj”, radar “Žirafa”, kao i sredstva koja će uskoro biti uvedena u naoružanje Vojske Srbije, “Pasars” i haubica 155mm B52 “Nora”. 

Iz sastava RV i PVO na vežbi učestvuju MIG-29, ORAO J22, helikopteri “Gama”, MI-8, sistem KUB i radar AN TPS - 70.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U najkompeksnijoj vežbi učestvuje 111 borbenih sistema.

11.27 -  Najviši državni predstavnici Srbije stigli su na Pešter, a sa Aleksandrom Vučićem, premijerkom Brnabić i ministrima, vežbu će posmatrati i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

11.05  - Na poligonu "Orešac" Vojna policija izvela je protivterorističku operaciju

Više od 150 pripadnika Petog bataljona Vojne policije izvodi protivterorističku operaciju realizacijom posedanja linije šire blokade, pretrage terena, okruženja terorističke grupe, napada na terorističku grupu i potere za odbeglim teroristima.

Foto: Tanjug

Na vežbi po temi „Bataljon Vojne policije u blokadi, okruženju i uništenju terorističke grupe“ upotrebljene su jedinice na borbenim vozilima Vojne policije M-86 sa kojih nišandžije dejstvuju iz mitraljeza M-86. Dejstvuju snajperski parovi, strelci sa automatskim puškama, automatima i pištoljima.

10.45 - Na poligonu "Borovac" kod Bujanovca počela pokazna vežba

Na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca, počela je pokazna vežba koju izvode pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije. Na vežbi je angažovano oko 1.000 vojnika i 100 borbenih sredstava. Nosilac vežbe je Četvrta brigada, a komandant je brigadni general Slobodan Stopa.

Na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca, počela je pokazna vežba koju izvode pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije-FOTO: Ministarstvo odbrane Republike Srbije.
 

Foto: Tanjug

Cilj vežbe je da prikaže obučenost snaga za reagovanje u izvođenju taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. Težiše je na prikazu obučenosti snaga za komandovanje u radu na donošenju odluke, pripremi za organizovanje operacije i komandovanju jedinicama u operaciji.

10.30 - Aleksandar Vučić i njegova delegacija uputili su se ka Pešteru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio se ka Privremenom poligonu Pešter gde će pristutvovati izvođenju druge vežbe, a nakon njenog završetka obratiće je javnosti gde će izneti nove impresije i planove koji će se naći pred Vojskom Srbije. 

U čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu u Srbiji se danas održava velika vojna vežba "Vek pobednika 1918-2018" u kojoj učestvuje 8.000 pripadnika Vojske Srbije sa oko 645 borbenih sistema. Prikazu borbene gotovosti prisustvuje predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić kao i državni i vojni vrh Srbije.

10.20 -  Niko u regionu ne može da se poredi sa Vojskom Srbije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je prisustvovao vojnoj vežbi koja je izvedena na Pasuljanskim livadama, i najavio nova ulaganja u Vojsku Srbije, kako u naoružanju i opremi, tako i u podizanju standarda njenih pripadnika. 

Vučić je podsetio da je VosjLa Srbije, kada je on preuzeo resor odbrane, 2012. godine, imala jedan neispravan Mig 29, a da ih je danas letelo osam, da ih ima10, a da će do kraja 2019. Vijska Srbije imati i svih 14 letelica u svom sastavu. 

Naveo je da se danas moglo videti 100 tenkova, haubica Nora koja "tuče" po prvi put, helikopteri, izviđači koji su tako obučeni da se nisu mogli primetiti ni kada im se prišlo na manje od 10 metara. . . i naglasio da u današnoj vežbi na deset lokacija učestvuje 8.000 vojnika, svi iz aktivnog sastava. 

Što se tenkova tiče, dodao je, problem je bio u posadama, a sada ih ima 100, takođe svi u aktivnom sastavu. 

- Tenkove će videti Sremci, Banaćani, 13 će ih preći inženjerijski most između Titela i Perleza, i kroz Kraljevo, a na Pešteru će ih biti 25, koji deluju jedinstveno kao četa u napadu - dodao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, generali su pripremili vežbu tako da artiljerija tuče bojevom municijom preko tenkova. 

- Zadovoljan sam kako je Mojsilović pripremio kopnenu vojsku - rekao je Vučić. 

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je ukazao na potrebu daljeg jačanja ratnog vazduhoplovstva, a naročito protivvazduhoplovne odbrane, ali i dodao i da očekujemo još oklopnih vozila i tenkova iz sporazuma sa RF, ali i da radimo na našim oklopnjacima te naveo da je danas dejstvovao i "Lazar 3". 

Međutim, ukazao je da se mora rešiti pitanje opreme, čizama kojih mora biti više od dva para, zatim uniformi, majica...i podvukao da će i to sve brzo biti rešeno, uz angažman i napore Vlade Srbije.

Vojska će imati i novi dizajn uniformi, rekao je i istakao da Jumko radi u tri smene.

10.15 -  Predsednik Vučić obratio se posle obilaska tehničkog zbora prisurnim oficirima i pripadnicima Vojske Srbije:

Foto: informer.rs

- Pre svega hoću da vam čestitam na angažmanu i da vam se zahvalim zbog ljubavi prema otadžbini Srbiji i da vam čestitam na obučenosti. Sve od opreme što nedostaje za vas mi ćemo u 2019. da nabavimo po ubrzanom tempu, sledi vam povećanje plate od 9 posto, a pomoći ćemo oko stambenih problema.  Videli ste naše avione, osam "migova 29", a svaki vredi više od 50 miliona evra. Stižu uskoro i helikopteri Mi-35, tri komada, i nešto o čemu još ne mogu da pričam. Ali nesrećan sam kad vidim da nemate još po dva para uniformi i čizama, ali mi ćemo i to rešiti - rekao je predsednik Vučić.

 

10.10 - Izviđački organi demonstriraju neutralisanje neprijatelja

Počeo je prikaz dejstava izviđačkih organa u različitim uslovima. Predsednik Vučić obilazi teren gde deluje izviđačka patrola i neutrališe neprijatelja. Od zarobljenih se prikupljaju obaveštajni podaci.

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

9.55 - Posle završenog vojnog prikaza na poligonu, predsednik Srbije je krenuo u obilazak tehničkog zbora, kako bi video novu vojnu opremu, kao i oklopna vozila koji su nabavljeni u okviru projekta 1500.

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Od balističke opreme tu su komplet balističke opreme "0" serije čiji je proizvođač JUMKO Vranje. Od naoružanja izloženi su pištolj 9mm GLOCK 17, puška automatska 5,56mm G36C, puška automatska 5,56mm HK 416, puška automatska 5,56mm SCAR L ckuc, puška automatska 5,56mm SCAR L std i puškomitraljez 5,56mm FN MINIMI.

 

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

U optoelektronskim sredstvima su binokular dvogled pasivni „DVS-8“, laserski daljinomer dnevno/noćni "MOSCITO", termovizijska kamera multifunkcijska "JIM UC" i kamera termovizijska "Flir Recon B9".

Tu je i više sredstava protivdiverzantske zaštite, kao što je detektor eksploziva "NTJA-II"

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

9.44 - Uspešno završen prvi deo vežbe "Vek pobednika 1918 - 2018".

Vežbu "Borbena grupa u napadu", koja je počela u tačno u 9.15, komentarisao je rukovodilac vežbe pukovnik Slađan Stamenković, komandant Treće brigade Kopnene vojske.

Nosilac vežbe je bila Treća brigada Kopnene vojske, a sadejstvuju Mešovita artiljerijska brigada i 98. i 204. vazduhoplovna brigada iz sastava Ratnog vazduhoplovstva.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Na vežbi po temi "Borbena grupa u napadu“ na ovom poligonu angažovano je oko 2.000 vojnika i više od 100 borbenih sredstava. U toku je izvođenje vežbe i prikaz sadejstva avijacije, tehničkih i oklopnih jedinica, kao i ostalih jedinica koje učestvuju u vežbi.

8.30 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na vojni poligon Pasuljanske livade, gde će ga dočekati ministar odbrane Aleksandar Vulin kako bi se obavila svečana ceremonija i označio početak vežbe.

Na Pasuljanskim livadama prisutno je preko 150 zvanica, koje će sa predsednikom posmatrati vežbu koja će trajati 50 minuta, nakon čega će zvanicama biti predstavljano naoružanje.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, stigao je na Pasuljanske livade, gde su ga dočekali premijerka Ana Brnabić, ministri odbrane Aleksandar Vulin i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, kako bi se obavila svečana ceremonija i održao prikaz vežbe "Borbena grupa u napadu".

Foto: Tannjug/Rade Prelić

Foto:  

Foto: Informer

Foto:  

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: informer.rs

Foto: informer.rs

Predsednika i vrhovnog vojnog komandanta Vojske Srbije dočekao je svečani stroje Garde, a komandant Kopnene vojske Milosav Simović predao raport. Posle toga dat je signal za početak vežbe.

Foto: Informer

(FOTO) SRBIJA JE VOJNA SILA! Najvećim manevrima u istoriji proslavljamo 100 godina pobede!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pare

pre 5 godina

sve je to lepo za oko, a koliko košta i koliko stanova su mogli da kupe vojnim licima. Pokušavaju vežbom da uplaše neprijatelje iz okoline baš smešno svi su u natou.

tara

pre 5 godina

Predsednik je stigao da pozdravi svoju vojsku sa kojom se svi ponosimo.

AleksMache

pre 5 godina

Svi gledamo i ne možemo da verujemo koja sila smo postali! Bravoooo!!!

manda

pre 5 godina

Vojska Srbije je velicanstvena i snazna. Ova vezba pokazuje da se svaki gradjanin moze osecati mirno i bezbedno.

Nevena

pre 5 godina

Vojsci se vraca zasluzeni ugled i postovanje.

Jelisaveta552

pre 5 godina

Vek pobednika za bolju i sigurnu budućnost.

krisic991

pre 5 godina

Srce mi je puno gledajuci nasu vojsku i koliko je napredovala i ojacala.

Sava

pre 5 godina

Nasa vojska konacno da povrati svoj ugled i dostojanstvo. Ulaganjem u nove sisteme i tehniku nasa vojska postaje jaca.

anatodorovic

pre 5 godina

Ulaganjem u vojsku, ulaze se u bezbednost drzave.

Jovan

pre 5 godina

Uvek u napad ka novim uspesima i sigurnom i mirnom životu za srpski narod. Bravo Srbijo!

Dana

pre 5 godina

Vojska Srbije dokazuje da je najveća vojna sila u regionu,a možda i šire.

bubica

pre 5 godina

Svaka cast nasoj vojsci. Ona je nas ponos a ovo je veliki dan za Srbiju.

vlah alija

pre 5 godina

srbi opet zveckaju oruzjem i salju signale da se spremaju za nove agresije a vec su zaboravili poraze devedesetih kad su imali mnogo jacu silu

kiki

pre 5 godina

Devedesetih su se najvise borili dobrovoljci neorganizovano rasuto kad ste poceli da ubijate civile vi prvi na svadbi i tako dalje i jedan od usepha je napad na kolonu JNA momaka do 22 godine koji su se povlacili iz kasarne ne u borbi. Kada su krenule prave borbe tada se aktivirao NATO jer da nije danas ne bi postojali, a ti druze zivi u svojim zabludama pa de kreni prvi na vojne pohode da vidimo kako ce se ovaj put zavrsiti :)

milemalivuk

pre 5 godina

balija kao prvo Srbi ne zveckaju oruzjem nego u slavu 100 god. pobjede nad najvecim zlom (vasim saveznicima, onda I sada) provjeravaju borbenu gotovost I upozoravaju one koji bi da prave paravojsku na privremeno okupiranoj teritoriji suverene srpske drzave sta ih ceka ukoliko krenu na neku novu oluju, a sto se tice devedesetih imali smo silu al ne I podrsku I saveznike a danas na tvoju zalost situacija je mnogo drugacija a ako Bog da da se samo jos vrati redovni vojni rok to ce definitivno uduplati borbenu moc I moral srpske vojske a I naroda.

predrag

pre 5 godina

Bivsi srbine , mozes samo da jedes sopstvenu dzigericu i da sikces na prazno ! Iduce godine stizu jos 4 29-ke , tenkovi , pvo sistemi, ...... itd . Bicemo jos jaci , razmisljaj o tome !

Ana

pre 5 godina

Nasa moc raste iz dana u dan! Veliko bravo za nase vojne snage

Kosta

pre 5 godina

Ulaganje u vojsku ima I veliki psiholoski znacaj za Srbe jer cemo se osecati bezbednije.

Sanja

pre 5 godina

Pre nekoliko godina imali smo pravo rasulo u Vojsci Srbije, zahvaljujući predseniku Vučiću i srpskoj Vladi sada imamo jaku i snažnu vojsku

Ljubo

pre 5 godina

Samo kada docekamo " pomaze Bog vojnici " onda mogu reci nasa srpska vojska .A sa ovim komunjarskim " vojnici ZDRAVO " nema buducnosti .

Danko

pre 5 godina

Dok nije došao Vučić sve su davali na izvolte strancima, rasturali su nam vojsku.

Zika

pre 5 godina

Pre svega hvala Vucicu sto nam je vratio vojsku, samim tim i ugled u svetu.

Nikola

pre 5 godina

Vojska je dosta uznapredovala, naspram proslih vlasti koje su je rasturile.

Milica Milicic

pre 5 godina

Zaslugom predsednika Vucica Vojska Srbije moderno opremljena i snazna.

TT

pre 5 godina

Sve je to dzabe dok je NATO svuda oko nas .. Ne smemo ni da sunemo, a ne nesto vise ..

nikola

pre 5 godina

Danas nam je vojska mnogo jaca nego u proteklih 10 godina, sve to zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

Kiza

pre 5 godina

Danas je dan za ponos. Vojska je mnogo napredovala od 2012 godine i osećam se jako ponosnim sa onim što sam imao prilike da gledam. Bravo.

Darija

pre 5 godina

Srbija se zalaže za mir, ali mirnu zemlju prati jaka i savremena vojska!

Dara

pre 5 godina

Srbija se zalaže za mir, ali mirnu zemlju prati jaka i savremena vojska!

Milos

pre 5 godina

Da nije dosao Vucic na vlast zuti lesinari bi sve unistili a sada imamo modernu vojsku koja je s pravom najbolja u regionu.

Mile

pre 5 godina

Predhodna vlast je unistila nasu vojsku, ukinuli su vojni rok, prodali silne kasarne i vojne objekte, prodali tenkove u staro gvozdje, bruka. Sada se u nasu vojsku ponovo ulaze, sto je dobro, jer bez ozbiljne vojske ne moze da bude ozbiljna drzava

Maki

pre 5 godina

Nasa vojska je za pohvalu. I mi se ponosimo njome. A ova vojna vezba ce da pokaze svetu sta imamo i koliko smo napredovali.Svaka cast

Milan

pre 5 godina

Obeležavanjem ovog jubileja, Vojska Srbije je pokazala da je spremna da odgovori na svaki savremeni izazov

mira

pre 5 godina

Srbija moze biti ponosna sto ima ovakvu vojsku.

dejan

pre 5 godina

Vojska ce posle ove vezbe biti bolja i spremnija. Ponosni smo sto imamo vojsku pored koje se osecamo siurno.

Dejo

pre 5 godina

Presednice Srbije samo napred za sto jacu vojsku Srbije da bude najaca u Jugoistocnoj Evropi moju punu podrsku imas ,Presednice Srbije napravi plan da Srpska vojska ima sto pedeset aviona lovaca ,hilihoptera sto ,ubaci sto vise nove opreme u vojsci ,napravite Presednice Srbije vojnu firmu zajedno sa Rusijom u nekom od gradova Srbije koja ce da proizvodi naoruzanje za Srpsku vojsku ,Presednice Srbije pojacaj jos vise saradnju vojnu sa Rusijom ,Belorusijom i Kinom ,cestitao bih vam na vojnoj vjezbi ,,Vek Pobednika 1918- 2018"

Marko

pre 5 godina

Rusija je jos jednom pokaza da je veliki prijatelj Srbije i da imamo ogromnu podrsku. Gradjani Srbije mogu da budu ponosni na svoju vojsku koja je kroz stalna i cesta usavrsavanja mnogo jaca nego ranije. Slobodno se moze reci da je nasa zemlja danas u potpunosti bezbedna.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set