• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.11.2018

09:46

MOĆNI ČUVARI SRPSKOG NEBA! Prvi put od vremena JNA nad Srbijom leti 8 najsavremenijih aviona MIG-29!

Vesti

MOĆNI ČUVARI SRPSKOG NEBA! Prvi put od vremena JNA nad Srbijom leti 8 najsavremenijih aviona MIG-29!

Podeli vest

U okviru vojne vežbe "Vek pobednika 1918-2018" nad Pasuljanskim livadama je danas letelo čak osam aviona MIG-29, što se nije dogodilo gotovo tri decenije

Prvi put još od vremena JNA naša vojska može da se podiči impresivnom flotom od čak 10 najsavremenijih aviona MIG-29. U vojnoj vežbi "Vek pobednika", povodom 100 godina od pobede u velikom ratu, učestvuje osam aviona iz ove flote, dok su preostala dva u pripravnosti kako bi u slučaju potrebe zaštitili granice Srbije.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Da podsetimo, pre samo 6 godina, 2012. godine praktično nismo imali nijedan upotrebljiv MIG-29! Na stanju su bila samo dva, a i oni nisu bili potpuno ispravni ni upotrebljivi.

Sada, srpsko nebo čuva 10 najsavremenijih aviona, koji ne koštaju milion ili dva, već nekoliko desetina miliona evra.

Foto: informer.rs

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 5 godina

Uvek uz prijateljsku i bratsku Rusiju za još uspešnije saradnje i jaču Srbiju za bolji i siguran život.

ogi

pre 5 godina

Vezba je pravi prikaz nase stabilne I jake vojske

bubica

pre 5 godina

Srbija ima veoma snaznu vojsku. Veliki doprinos našeg predsednika.

bubica

pre 5 godina

Vojsci se vraca zasluzeni ugled i postovanje.

anatodorovic

pre 5 godina

Ponosna sam sto Srbija danas ima sta da pokaze sto se vojske tice, naravno tu treba jos puno ulagati.

manda

pre 5 godina

Jaka vojska je garant mira i sigurnosti gradjana Srbije.

Krckey

pre 5 godina

Mocni nego sta..Srpsko nebo je sada zasticeno..idemo dalje u napredak i bezbednost...

radse

pre 5 godina

Istina potpuna da konačno srpskim nebom ima aviona koji će da nas brane što nije bio slučaj na primer 2011, kada sam radio kao pripadnik u VS.

Milos

pre 5 godina

Nema potrebe da brinemo, snazna vojska Srbije je na braniku otadzbine

anja

pre 5 godina

Lep prizor na nasem nebu. Ponos nase vojske i Srbije.

Tijana

pre 5 godina

Mocni cuvari obezbedjuju mir i miran sam gradjanima Srbije zahvaljujuci predsedniku.

Luka

pre 5 godina

Nabavkom novog oruzja i opreme Srbija nikome ne preti vec odvraca od svakog potencijalnog napada.

Tucko

pre 5 godina

Sve je to lepo ali iznad njih se tacno vidi zaprasivanje kemtrajlsom!!Treba izdati naredjenje da se avioni zaprasivaci nase zemlje ruse!!

Lami

pre 5 godina

"Prvi put još od vremena JNA naša vojska može da se podiči impresivnom flotom od čak 10 najsavremenijih aviona MIG-29". Koristili se još u vrijeme JNA - baš su savremeni znači.

Nk

pre 5 godina

Prvi put u istoriji Srbije. Srpsko nebo je ponosno, kao i cela Srbija

Bisko

pre 5 godina

U našim uslovima vredi imati opremljenu vojsku.

Anarhista

pre 5 godina

Сјајно, али далеко од идеалног. Српска армија мора имати више од 100 борбених авиона.

Dara

pre 5 godina

Danas je grmelo nebo nad Srbijom, a grmeće još i jače!

Niksa

pre 5 godina

Vučić je taj kome možemo da zahvalimo što se polako vraća snaga VS i čast srpskog vojnika.

lordsirgiga

pre 5 godina

prestanite da lazete ovaj narod vise molim vas i kumim. nije tacno da nismo imali jos od vremena sfrj ovoliki broj aviona, imali smo 1999 godine u naoruzanju 14 jednoseda i dva dvoseda, tako da nije istina sto ste napisali. Drugo avioni Mig-29 koje imamo u naoruzanju, a dosli su 1987/8 takozvana vajijanta 9-12B i 9-51 i ovi novopridosli 9-12A, 9-13 i 9-51 proizvedeni 1989/90 nisu najsavremeniji avioni tog tipa. nasi su odradili neku doradu da budu kompatibilni sa NATO standardom za komunikaciju i prepoznavanje u vazduhu, i avioni nisu modernizovani, ostaje im jos jedan ciklus modernizacije i mogu ili u muzej ili na otpad

Rade

pre 5 godina

Gledate li ovo, bivši predsednici, bivši premijeri, bivši članovi vlade, bivši ministri odbrane, i bivši političari. Treba da se stidite, jer osim pljačke sopstvene zemlje i svog naroda, niste znali ništa drugo da uradite ! ! ! ! ! !

Goksi

pre 5 godina

Nije tacno,odakle vam ti podaci?1999 god 11 aviona Mig29 ispravno.Skoro dve decenije nije bilo toliko aviona a ne tri decenije.

Avram

pre 5 godina

Ova tehnika je izgubila sve ratove,ne daj Boze da mora da se upotrebi jer je praistorija,nama treba nesto mnogo mnogo novije,inovativno,I da se branimo I da prodajemo.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set