• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: K. P.

28.11.2018

15:36

NAPADAĆE 15cm SNEGA DO VIKENDA! U naredna tri dana u Srbiji će zavladati LEDENO DOBA!

Vesti

NAPADAĆE 15cm SNEGA DO VIKENDA! U naredna tri dana u Srbiji će zavladati LEDENO DOBA!

Podeli vest

U Srbiji će u naredna tri dana vladati prava zima, napadaće i do 15 centimetara snega, prognozira meteorolog Đorđe Đurić! Prema njegovim rečima, debeo sloj snega će se zadržati i u gradovima, dok se na planinama mogu očekivati pravi smetovi
Ledeni petak

U petak će, prvi put ove jeseni, temperatura tokom 24 sata biti ispod nula stepeni
Đorđe Đurić, "Weather2Umbrella"

Zbog izuzetno hladnih dana pred nama, tokom kojih će noći i jutra biti u konstantnom "minusu", sneg se neće otopiti sve do vikenda. Najhladnije će biti u petak, kada se očekuje prvi ledeni dan ove godine, kada temperatura nijednog trenutka neće preći nulu. Ipak, nakon ove ledene nedelje sledi topliji i suv vikend, a već od ponedeljka u našu zemlju vraća se sunce, uz tek povremene padavine.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić veruje da će u narednim satima u celoj zemlji napadati i do 15 centimetara snega.
 

Foto: Tanjug

RHMZ: Od sledeće nedelje dosta toplije


U Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) kažu da će početak decembra biti dosta topliji, a merenja će ići i do 10 stepeni.
- Sam početak sledeće nedelje obeležiće dosta više temperature nego danas, pa će živa u termometru dostizati i deseti podelak. Kako decembarski dani budu odmicali, tako će i temperatura padati, ali neće biti tako hladno kao ove nedelje. Sve do poslednje sedmice u ovoj godini maksimalna merenja ići će i do osam stepeni - poručuju u RHMZ-u. 

- U toku današnjeg dana cela Srbija će se zabeleti, a sneg će vejati sve do sutra ujutru! Očekuje se da će u gradovima napadati i do 15 centimetara snega, dok će na planinama visina snežnog pokrivač dostizati i 20 centimetara. Najmanje će pasti u Vojvodini i Beogradu, ali kako se ide južnije od Save i Dunava, biće i sve više snega! Ono čemu će se posebno obradovati svi ljubitelji snega jeste da će se zbog veoma hladnih dana on zadržati sve do vikenda - kaže Đurić.

Prema njegovim rečima, u petak nas očekuje najhladniji dan, kada će temperatura biti 24 sata u minusu, a onda sledi otopljavanje.

- U subotu i nedelju sledi postepeni rast temperature, a merenja će ići od četiri do osam stepeni. Savetuje se poseban oprez zbog guste magle i poledice kada sneg krene da se topi. Naredna nedelja biće prosečno topla, a sneg će zameniti sunčano vreme uz povremene periode kiše - prognozira Đurić.




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Salle

pre 5 godina

Povraca mi se od vasih lazljivih naslova koji sluze samo da bi neko kliknuo. Kako vas vise nije sramota. A i dosadno je!

Shirkan

pre 5 godina

Ledeno doba na 0 stepeni, e jebem li vas usta ta rezimska novinarska

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set