• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MATIJAŠEVIĆ

24.12.2018

22:45

FENOMEN! ULEPŠAVANJE KOD PLASTIČNIH HIRURGA SVE POPULARNIJE PRED DOČEK! Devojke ugrađuju silikone zbog Nove godine!

Vesti

FENOMEN! ULEPŠAVANJE KOD PLASTIČNIH HIRURGA SVE POPULARNIJE PRED DOČEK! Devojke ugrađuju silikone zbog Nove godine!

Podeli vest

Traže manje intervencije poput korekcije usana, nosa i isticanja jagodica, ali ima i onih koje se odlučuju za veće grudi ili liposukciju. Najviše se doteruju devojke od 18 do 25 godina

Devojke u Srbiji pred Novu godinu sve češće sebe časte nekom intervencijom plastičnih hirurga jer žele da blistaju u najluđoj noći, otkriva Informer!

Njihove želje su, prema rečima stručnjaka, uglavnom iste i traže korekcije usana i nosa, istaknute jagodice ili mršavije obraze. Uglavnom je reč o kratkim zahvatima, kod kojih oporavak traje svega nekoliko dana. Međutim, ima i onih koje su kao novogodišnji poklon poželele veće grudi, ispravljanje bora ili liposukciju. Na vrata klinika mahom kucaju devojke od 18 do 25 godina, mada na korekcije sve više dolaze i starije žene.

Pune ruke posla

Plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov otkriva za Informer da su estetskim hirurzima pune ruka posle od druge polovine decembra pa sve do Nove godine.

- Iako smo ažurni i vredni okom cele godine, sve više devojaka od 18 do 25 godina godina poželi da pred novogodišnje praznike izgleda savršeno i da sitnim intervencijama popravi svoj izgled. Uz podršku najbližih, ulepšavaju svoj izgled i tako postaju privlačnije i sigurnije u sebe. Asortiman je veliki, ali uglavnom sve one žele punije usne, drugačiji oblik nosa, podignute jagodice, konturisane obraze. U zavisnosti od usluge, cene za ove zahvate kreću se od 250 do 2.000 evra. To su brze intervencije, kod kojih oporavak traje svega nekoliko dana - objašnjava dr Panfilov.

Prema njegovim rečima, pored naših devojaka, ovih dana u ordinacije dolaze i dame iz inostranstva koje od Deda Mraza žele novi i seksepilniji izgled.

Šta sve rade žene pred Novu godinu:


* uvećavanje usana
* korekciju nosa
* konturu obraza
* naglašavanje jagodica
* fejslifting
* uvećavanje grudi
* liposukciju

- Stranci, ali i naši gastarbajteri, koji dolaze već pred katolički Božić, ostaju na odmoru, koji iskoriste za neku željenu intervenciju jer, osim pristupačnih cena, kod nas je i kvalitetna usluga. Pored standardnih estetskih zahvata, oni traže i malo ozbiljnije intervencije, poput uvećanja grudi, fejsliftinga ili liposukcije. Tako da su predrasude o silikonima odavno postale prošlost na našim prostorima. Ali mi se trudimo da u svim intervencijama sačuvamo umerenost, to je najbolja mera za izgled - naglašava naš sagovornik.

Da se devojke bukvalno otimaju za termine jer je ovaj period idealan i za odmaranje nakon zahvata, potvrđuje i direktorka Opšte bolnice "Analajf" dr Ana Miholjčić.

- U poslednje vreme postoji neverovatna pomama za ugradnjom silikona u usta, grudi, korekcijom nosa, jagodica, čak i trajne šminke, iscrtavanje obrva. I to sve pred Novu godinu. Kao da sve žene baš pred praznike žele da blistaju u najluđoj noći. Devojke se bukvalno otimaju za termine, jer osim što im nudimo praznična sniženja i poklone, imaju i vremena da se oporave do dočeka. Decembar nam je uvek krcat intervencijama i do 31. decembra nema predaha - naglašava dr Miholjčić.

Nametnuti ideal lepote

Psihoterapeut dr Zoran Milivojević smatra da glavni uzrok ove estetske euforije pred praznike leži u nametnutom stavu ženama da moraju da izgledaju savršeno i seksepilno u svakom periodu života.

- Kao prvo, kod nas je poznato da se pred Novu godinu daruju pokloni drugima, kao simbol za novi početak. Zato i ne čudi toliko interesovanje za estetske operacije baš u ovom periodu. Ali, pored toga, devojke i žene imaju tu potrebu da teže idealima i da budu savršene i kao da imaju neki kalup od kojeg ne mogu da istupe. Došli smo u situaciju da ako žena nije lepa, seksepilna, atraktivna, moderna, znači da nije srećna, zadovoljna, voljena, ispunjena... Skroz pogrešno mišljenje, koje se mora iskoreniti - ističe dr Milivojević.

Cene zahvata:


grudi 2.000-3.500
nos 1.200-1.800
usne 250-500
liposukcija 2.000-3.000
fejslifting 3.000 - 4.000
*prosečne cene u evrima


Žele da liče na poznate

Plastični hirurg dr Dimitrije Panfilov navodi da mu u ordinaciju sve češće dolaze devojke koje žele da izgledaju kao na sopstvenoj fotografiji koja je doterana u "fotošopu". Neke druge bi pak da liče na omiljene glumice, pevačice, manekenke...

- To je sve prisutniji trend i meni se ne dopada. Jer jasno je da devojke žele da izgledaju savršeno i da se poistovećuju sa svojim idolima, ali to nije realno. Tu su devojke koje žele da izgledaju kao njihova slika na društvenim mrežama provučena kroz programe za ulepšavanje, ali i one koje hoće da izgledaju kao lica sa TV. I zamislite da im uradite tako nešto. To prvo nisu realna poređenja, drugo nisu iste crte niti oblik lica, konture, oblik očiju, nosa, usne, srazmera i prosto nije ni lepo ni privlačno, niti stručno uraditi im tako nešto. Sve se mora sklopiti, pa tek onda prionuti na posao - podvlači Panfilov.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 5 godina

Strašno i žalosno,pa ko će te plastičare posle za žene,debili.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set