• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

13.02.2019

19:48

(FOTO) LEPO PRIZNANJE! Grad Novi Pazar dobio nagradu za efikasnost i delotvornost!

Vesti

(FOTO) LEPO PRIZNANJE! Grad Novi Pazar dobio nagradu za efikasnost i delotvornost!

Podeli vest

Gradska uprava Novog Pazara proglašena je za najbolju u oblasti efikasnosti i delotvornosti na Nacionalom takmičenju za primenu principa dobre uprave koje su organizovali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Stalna konferencija gradova i opština

U obrazloženju nagrade navodi se da je elektronskom pisarnicom omogućeno efikasnije i delotvornije pružanje usluga građanima.

- Elektronskom pisarnicom primenjuje se moderniji pristup obrade predmeta, uključujući sistem razmene podataka putem e-ZUP, elektronsko podnošenje zahteva i mogućnost praćenja podnesaka za sve postupke - stoji u obrazloženju nagrade.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za Informer da nagrade uvek prijaju, posebno kada, kako je kazao, dolaze od ovakvih institucija.  

Foto: Gradska uprva Novi Pazar

- Drago mi je što je prepoznata naša namera da sugrađanima budemo dobar i efikasan servis. Ova nagrada će biti veliki motiv za sve nas da i dalje unapređujemo rad gradske uprave i njenih službi, sa ciljem da budemo još efikasniji - rekao je Biševac.

Almir Leković: Prvi korak u modernizaciji i poboljšanju usluga


Načelnik gradske uprave Almir Leković rekao je za Informer da ova nagrada predstavlja svojevrsno priznanje jer se, kako je kazao, grad Novi Pazar svakodnevno trudi da modernizuje usluge koje pruža građanima.

- Ovaj vid unapređenja dovodi i do velike transparentnosti u radu gradske uprave za izvorne i poverene poslove i stvaranju odličnog ambijenta za investiranje u privredi. Uvođenje elektronske pisarnice i elektronske skupštine predstavlja prvi korak u modernizaciji i poboljšanju usluga građanima Novog Pazara, rekao je Leković.

Nagrade su dodeljene i u oblastima “Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave” a prvo mesto osvojila je Ruma, za "Odgovornost i vladavina prava” nagrađena je opština Vlasotince a prvu nagradu za “Ravnopravnost i odsustvo diskriminacije” dobila je beogradska opština Vračar.

Nacionalno takmičenje organizovano je u okviru projekta “Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou” koji se sprovodi u sklopu programa SWISS PRO.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Lepo je kada se nagrađuju lokalne samouprave. To građanima daje novi podstrek.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set