• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.Grbović

14.03.2019

19:46

(FOTO) SVI U NOVI PAZAR NA RADNU AKCIJU: Postignut dogovor ORA "RIBARIĆE 2019" urediće obale jezera Gazivode!

Vesti

(FOTO) SVI U NOVI PAZAR NA RADNU AKCIJU: Postignut dogovor ORA "RIBARIĆE 2019" urediće obale jezera Gazivode!

Podeli vest

Bivši učesnici radnih akcija iz Novog Pazara pokrenuli su inicijativu da se tokom leta ove godine organizuje Omladinska radna akcija (ORA) “Ribariće 2019”, u okviru koje će deo obale jezera Gazivode nadomak Novog Pazara i Tutina biti u potpunosti rekonstruisan i uređen. Ovo je prva radna akcija u poslednjih 35 godina

Organizatori ove akcije su bivši “akcijaši”, višestruki učesnici radnih akcija širom Jugoslavije, Kasim Zoranić i Ljiljana Kostić.

U prvoj fazi predviđena je izgradnja plaže duge 570 metara, ugostiteljskog objekta, kao i smeštajnih kapacitete, kao i sadržaja za profesionalce i rekreativce, ribolovce, kajakaše i izviđače.
Idejno rešenje za ovaj projekat, koji je predstavljen u Novom Pazaru, uradio je  vrsni projektant Suat Ljajić. 

Ostalo je još da projekat odobri Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i da, u okviru otvorenog Konkursa za projekte, odobri određena sredstva.

Foto: A.G.

 

- Ribolovačka staza biće uređena po međunarodnim standardima. Planirano je postavljanje kućica za ribolovce i turiste, kao i drvenih suncobrana sa klupama za posetioce. Predviđena je i osmatračnica za spasioce, obeležavanje parking prostora, izgradnja sportsko-rekreativnih terena, postavljanje dokova za kupače i čamce, plutajuće pontone i pontonske bazena za decu i neplivače, nabavka motorizovanih čamaca i dodatne sigurnosne opreme.

Projektom je predviđeno uređenje prostora za kajakaše i postavljanje teleskopskih markera za start i cilj za potrebe kajakaških, veslačkih i plivačkih takmičenja koja će biti organizovana u saradnji sa klubovima iz zemlje i inostranstva, rekao je Suat Ljajić, koji važi za veoma cenjenog projektanta u regionu.

Foto: A.G.

 

Etno restoran sa smeštajnim kapacitetima biće izgrađen u drugoj fazi projekta a tu se očekuje učešće privatnih investitora. Sve ovo stvoriće potrebu za novim radnim mestima.

Akcijaši Omladinske radne akcije "ORA Ribariće 2019" biće angažovani na finom uređenju prostora, sadnji drveća, cveća i ostalog sadnog materijala što će dodatno oplemeniti ceo prostor.

Foto: A.G.

 

Predviđeno je da se uređena parcela prostire na 2,5 hektara zemlje. Postoji logućnost da plaža bude produžena na 2,5 km a njena širina kretaće se od 20 do 40 metara.

Nosioci projekta su grad Novi Pazar i Regionalna razvojna agencija Sandžaka Seda. Partneri na projektu su Sportski Savez Novog Pazara, gradska Kancelarija za mlade, Organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar, Kajakaški Klub Stari grad, Odred Izviđača Sandžak i Turistička Organizacija Novog Pazara. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set