• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: espreso.rs

25.03.2019

12:16

Espreso smislio priču o Ruskinji koja je Srbiju bombardovala 200 sati bez prestanka (ISPRAVKA)

Vesti

Espreso smislio priču o Ruskinji koja je Srbiju bombardovala 200 sati bez prestanka (ISPRAVKA)

Podeli vest

Portal “Espreso.rs” objavio je članak koji govori da je Nikol Malačovski porijeklom iz Rusije, bombardovala Srbiju 200 sati. Ništa od navedenog nije tačno, uključujući i njeno porijeklo, kako je utvrdio portal “Fakenews.rs”.

U biografiji sa zvaničnog sajta Nikol Malakovski stoji da ima „preko 188 sati provedenih u borbi na Balkanu i Jugozapadnoj Aziji”, tako da su mediji osim što su povećali broj sati koje je provela u borbi, tendenciozno naglasili samo njen angažman na ovim prostorima. Takođe, korišćenjem sintagme „bez prestanka” uputili su na zaključak da je ona u kontitnuitetu (više od osam dana) „bombardovala Srbe”, dok se navedena satnica zapravo odnosi na njenu celokupnu karijeru.

Dalje “Espreso” tvrdi da je “Nikol ruskog podrekla”:

Ono što je zanimljivo je i to da je Nikol ruskog porekla, a u redovima Vojne Air flote SAD je od 1996. godine.

Kao navodi portal “Fakenews.rs”, ni ova tvrdnja nije istina:

Kako Espreso navodi, „ono što je zanimljivo je i to da je Nikol ruskog porekla”, međutim, ne navodi odakle je ovaj zaključak izvučen. Prezime Malakovski Nikol je preuzela od svog muža Pola koji je takođe vojni pilot u američkoj avijaciji. Njeno devojačko prezime je Elingvud (Elingwood), a imena roditelja Robert i Keti (Robert i Cathy) teško da se mogu dovesti u vezu sa ruskim poreklom. Prema zvaničnoj biografiji, rođena je u Santa Mariji u Kaliforniji, dok je odrasla u Las Vegasu. Uz to, prema podacima sa sajta Ancestry, prezime Malakovski (Malachowski) nije ruskog, već poljskog porekla.

Posljednja rečenica pored nekoliko video snimaka u članku kaže da je ona “prva žena pilot sa činom majora u SAD”, za što je redakcija portala ”Fakenews.rs” također utvrdila da nije istina:

Zbog svojih zasluga ona je prva žena pilot sa činom majora u SAD, a njeni letovi i napad na srpske vojne ciljeve tokom bombardovanja na Kosovu ušli su i u vojnu doktrinu Armije SAD.

Trenutno je Nikol Malakovski penzionisani pilot sa titulom pukovnika. U majora je promovisana 2006. godine. Međutim, navodi da je ona „prva žena pilot sa titulom majora u SAD” nisu tačni, budući da je pre nje bilo žena sa ovim zvanjem. Primera radi, Dženet Volfenbarger promovisana je u čin majora 1990, šest godina pre nego što je Malakovski uopšte započela svoju karijeru vojnog pilota. Malakovski je zapravo prva žena koja je primljena u elitnu američku demonstrativnu vazduhoplovnu jedinicu „Tanderbirds”.
Espreso piše i da je „ona upravljala lovcem bombarderom F16”. Međutim, Malakovski je, kako se navodi u zvaničnoj biografiji, u borbenim misijama upravljala avionom F-15E, dok je avionom „F-16 Fighting Falcon” upravljala u „Tanderbirdsima”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Getsbi

pre 5 godina

Da li naše službe bezbednosti imaju još uvek saradnike za rad u inostranstvu?

srbin iz srbije

pre 5 godina

Da je prava Ruskinja nikad ne bi presla u Americku vojsku.

GiftEconomy

pre 5 godina

FAKE NEWS da bi Srbi mrzili braću! STOP AVAV!

Seki

pre 5 godina

Ona bi bacala bombe i na Rusiju a kamo li na nas.

Deda Nole

pre 5 godina

Nije ona gospodo ruskinja,to je revnosni zlocinac sa dva grama mozga koja je sejala smrt po srbiji i nadam se da nema poroda i da ako ga ima to njeno potomstvo dozivi isto sto i nasa deca.

goran

pre 5 godina

treba podici optuznicu protiv svakog pilota i traziti izrucenje i protiv svih klintona solane i drugih i cekati kad tad ce neko izruciti nekog pa nek mu bude i 90 godina

miroslav moric

pre 5 godina

ovo je zavjera amera opet nas loze huskaju na bracu i sestre ruskonje.

dera

pre 5 godina

Pusti Vucicevicu strance. Sta je sa nasim izdajnicima u vlasti?

Rados

pre 5 godina

Nikad nije Ruskog porijekla nego je Poljskog p po prezimenu. Iz oblasti Poljske koje je nekad bilo Rusko su ta prezimena.

GONDOR

pre 5 godina

Dajte njen twitter ili FB i hajde da je svi zatrpamo slikama naše pobijene dece 1999.

Juznoprugas

pre 5 godina

Srpski narod treba da zna mnogo detalja o ostalim nato pilotima i ubicama tokom agresije 99.Fale jos imena Britanskih,Nemackih,Turskih,Francuskih,Italijanski i ostalih pilota nato clanica koji su ubijali Srpski narod!Ako moze Informer da objavi koji generali i vojna lica drzava tj nato sluga te godine su odobrili prelete i poletanja sa svoje teritorije?Fale mnoga imena Italijanskih,Madjarskih komandanata baza aviano,tasr ,Bugarskih i drugih saucesnika u ubijanju i rusenju Srbije.

vladimir djuric

pre 5 godina

Ona je Ruskinja kao sto je onak komandant Bondstila bio Srbin.Gluposti.Ani ime ni prezime nemaju veze sa Russima.Atek naglasak pravi ruski.Ta ne bi znala da pokaze na mapi gde je Rusija .Ocemu vi pricate.

Milutin

pre 5 godina

Jedna lasta ne cini prolece. Nije ta zena ruskinja. Ta je od one sorte srba sto rade za haradinaja i zaeva. I zaev je srbin poreklom. Tako da to nista ne govori o ruskom narodu. Sljam imamo i u srbiji koliko hocete. Setite se generala kfora na kosovu srbin. Ide u crkvu i kad izadje iz nje on stiti teroriste uck koji su klali decu. Tako i ta ruskinja.

PG

pre 5 godina

Malačovski je poljsko prezime, osim toga ona je Amerikanka bez obzira na svoje poljsko-katoličko poreklo.

tadija64ZEMUN

pre 5 godina

kakva bre ruskinja,original americka faca,steta sto je nasi nisu srusili,pa uhvatili zivu jbg

011

pre 5 godina

Procitah negde da je doticna Amerikanka, anglosaksonskog porekla i da joj je ovo udato prezime, a muz joj je poreklom Poljak, neko je vec to pametno konstatovao, tako da vas molim da ne uplicemo Ruse u americku agresiju.Cak, i ako bi bila ruskog porekla, ona sto je ucinila je za svaku osudu i vise se nikada Ruskinjim ne bi mogla nazvati. Sta je sa Nikom Ducicem, mislite da ne bi isto uradio da su mu naredili? Za mene to vise nisu ni Srbi , ni Rusi vec pravi Amerikanci.

Beograd

pre 5 godina

Likusa je jevrejka, ni Poljakinja ni Ruskinja. Ali Allah pronadje nacin da kazni otpadnike zestoko.

Senovic

pre 5 godina

Ово није Руска фаца. Нема шансе. Ово је Јеврејка.

stara kuka

pre 5 godina

To joj je muzevljevo prezime.Rodjena je kao Nicole Ellingwood.

ivana

pre 4 godine

vec znamo ko su oni, nisu nam zabili noz u ledja samo kada nisu imali prilike za to

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set