• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

11.04.2019

21:52

KRUŠEVAC NA PRAGU ŠARENGRADA!

Vesti

KRUŠEVAC NA PRAGU ŠARENGRADA!

Podeli vest

Kruševac uskoro dobija najveći zabavni park u ovom delu Srbije. Budući Šarengrad nalaziće se na uzlazu u Kruševac , s leve strane Bruskog puta, pored Starog aerodroma, u pozadini Vatrogasnog doma na prostoru Slobodišta, na mestu gde je popularni Zdravko Čolić prošle godine imao veliki koncert

- Zabavni park Šarengrad uskoro bi trebalo da postane sastavni deo Turističke ponude grada Kruševca. Ugovor kojim su Turističkoj organizaciji grada Kruševca odobrena bespovratna sredstva u visini od 60 miliona dinara potpisan je tokom u Ministarstvu turizma, trgovine i telekomunikacija, a sa prvom fazom izgradnje počinje se ove godine- kaže nam Suzana Milosavljević, direktorka Turističke organ izacije Kruševca. Za završetak radova, koji će se odviojati u dve faze, Grad Kruševac je ioz svog budžeta izdvojio još 15 miliona dinarta, pa se očekuje da velelepni Šarengrad zaživi do kraja naredne godine.

Foto: r.b.

- Zabavni park Šarengrad gradiće se na prostoru od 1,5 hektara, a na njemu će dominirati replika dinosaurusa, moderni dečji mobilijar, kafe restoran i još puno toga- kaže Suzana.

Direktorka Tuirustičke organizacije Kruševca za subotu, 13. april, najavljuje i održavanje prvog Carskog festival "Lazarevi putevi vina".

Foto: r.b.

- U foajeu Kruševačkog pozorišta od 14 do 20 časova predstaviće se poznate vinarije, destilerije I mlekare. Kroz festival će nas uz zvuke prepoznatljivog muzičkog sastava ,, Trio maestro,, voditi čuveni vitez vina Miša Ćirić - kaže nam Suzana Milosavljević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar

pre 5 godina

Diže se park na Memorijalnom kompleku Slobodište gde je streljano vise 1000ljudi! Gde ce vam duša?

katarina

pre 4 godine

uopste se ne podize park na memorijalnom kompleksu Slobodiste, vec blizu Slobodista... Prvo se rasitaj pa onda pricaj lazi.

Nikola

pre 5 godina

Заиста не очекујем неко може на том месту подићи забавни парк. Ту је спомен парк Слободиште.

Marija

pre 5 godina

Kako vas bre nije sramota! "Spomen obeležje "Slobodište" (Bogdan Bogdanović), podignuto je u Kruševcu 1965. i posvećeno je žrtvama fašističkog terora tokom II svetskog rata. Po obeležavanju ovog mesta kao stratišta od 1965. u Kruševcu je bila organizovana kulturno-umetnička manifestacija "Svečanosti slobode". Nakon petooktobarskih političkih promena, ova manifestacija je preinačena u kulturnu manifestaciju "Vidovdan", čime je i formalno prestalo obeležavanje Slobodišta kao mesta stradanja" napisa neko na internetu. A Turistička organizacija pravi cirkus od ovoga!

Milantce

pre 5 godina

Ovo mesto je grobnica iz 2. rata slicno Šumaricama u Kragujevcu. Ostajemo bez pameti cini mi se..

Ko

pre 5 godina

Da li je tačno da se ova kič-glupost podiže na stratištu iz drugog svetskog rata??? Na Fb se širi vest da je tako. Demantujte ili objasnite.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set