• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.04.2019

19:24

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA! Za vikend JAKA KIŠA I HLADNOĆA, od srede novi temperaturni ŠOKOVI!

Vesti

DETALJNA VREMENSKA PROGNOZA! Za vikend JAKA KIŠA I HLADNOĆA, od srede novi temperaturni ŠOKOVI!

Podeli vest

U Srbiji se za vikend očekuje promenljivo oblačno, hladnije vreme sa povremenom, slabijom kišom, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ)

Porast temperature i razvedravanje očekuje se od utorka iduće nedelje.

Narednih dana, za vikend očekuje se kiša, a najviša dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 10 do 15 stepeni, sve do ponedeljka, kada se može očekivati blagi porast temperature, rekao je Tanjugu meteorolog Slobodan Sovilj.

U ponedeljak se očekuje temperatura viša od 15 stepeni, a sredinom nedelje razvedravanje i temperature oko 20 stepeni. Sovilj kaže da se istoku i jugu zemlje za vikend mogu očekivati pljuskovi sa grmljavinom.

Prethodnih dana, naročito tokom protekle noći palo je najviše kiše, odnosno između 30 i 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Foto: printscreen accuweather

 



U RHMZ kažu da što se tiče vodostaja na rekama nema značajnih promena i da se ne očekuje veći porast vodostaja jer je reč o malim količinama padavina.

"Porasti su minimalni, a zemlja je inače isušena i potrebne su mnogo veće količine padavina da bi se nivo vodostaja promenio", kaže šef Odseka za hidrološke prognoze RHMZ Jelena Jeremić.

Na sajtu RHMZ navodi se da je vodostaj Dunava u stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna cetiri dana. 

Vodostaj Tise, Save i Velike morave su u porastu sa tendencijom manjeg porasta naredna tri ili cetiri dana. Vodostaj na Dunavu, Tisi i na Savi je u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za april. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set