• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

27.05.2019

10:39

SRPSKE TREŠNJE KREĆU ZA RUSIJU! Moskva ponovo odobrila uvoz našeg voća!

Vesti

SRPSKE TREŠNJE KREĆU ZA RUSIJU! Moskva ponovo odobrila uvoz našeg voća!

Podeli vest

Ruska služba za fotosanitarni nadzor „Roseljhoznadzor“ dala je odobrenje da od danas u Rusiju mogu da se uvoze breskve, trešnje i kajsije, navodi se u saopštenju ruskog resora

"Na kraju posete delegacije Roseljhoznadzora Severnoj Makedoniji i Srbiji i nakon proučavanja predstavljenih informacija kompetentnih resora navedenih država, Roseljhoznadzor od 27. maja 2019. godine dozvoljava isporuke na teritoriju Rusije kultura koda TN VED EAES 0809 (kajsija, breskvi, višanja, trešanja, borovnica) iz tih država", navodi se u saopštenju.

Roseljhoznadzor je u avgustu 2018. godine uveo privremeno ograničenje na isporuke u Rusiju kajsija, breskvi, višanja, trešanja i borovnica iz Srbije i Severne Makedonije. Ova odluka je bila doneta zbog monilije otkrivene u voću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set