• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Barjaktarević

06.06.2019

23:39

UŽAS NA JEZERU ĆELIJE: Veštačke barijere sprečavaju zagađenje sa tonama komunalnog otpada iz reke Rasine!

Vesti

UŽAS NA JEZERU ĆELIJE: Veštačke barijere sprečavaju zagađenje sa tonama komunalnog otpada iz reke Rasine!

Podeli vest

U jezero Ćelije, sa koga se oko 120 hiljada stnovnika Kruševca i okruženja snabdeva zdravom pijaćom vodom, ovih dana se slio gotovo sav komunalni otpad iz gornjeg toka sliva reke Rasine.

Predstavnici Odeljenja za Vanredne situacije Gradske uprave grada Kruševca, Ribočuvarske službe i JKP ,, Vodovod  Kruševac ,, postavili su barijere koja je sprečila dalje širenje otpada. Predstavnici ,, Srbija vode,, danas su postavili i adekvatnu zaštitu akumulacije jezera.

Kako saznajemo, u narednom period izvršiće se uklanjanje otpada sa površine vode kaako bi se eliminisali potencijalni zagadjivači i smanjio negativan uticaj na vlalitet sirove vode.

Foto: R.B.

 

Poučeni iskustvom iz poplava 2014. godine kada je na jezeru Ćelije skupljeno gotovo 500.000 kubika čvrstog komunalnog otpada, učesnici današnje akcije spremno su dočekali komunalni otpad koji se slio iz gornjeg toka reke Rasine, ističu u JKP,, Vodovod Kruševac,,.

 U Kruševcu tvrde da vodosnabdevanje zdravom pijaćom vodom sa jezera Ćelčije ni jednog trenutka nijej bilo ugroženo, a da je ovo slika koja se svake godine pojavljuje u vreme pojačanih atmosferskih padavina, pa sve što se nalazi u priobalju reke Rasine krene bujičnim tokom i završi na površini jezera Ćelije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 4 godine

Koliko na jezeru Ćelije ima razvučenih mreža lako će da se reši nastali otpad ,to bar znaju ribočuvari .Tako dragi građani vi nemate brige za nastalu situaciju

SS

pre 4 godine

Nažalost poplave treba da nam dokažu koliko smo prljav,nekulturan i neodgovoran narod.Nismo mi ni za evropu ni za kakvu uniju ovako neodgovorni prema prirodi i lepoti Srbije.Strašno i žalisno.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set