• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.06.2019

15:10

IMA DA SE SKUVAMO! Veoma toplo do kraja nedelje, a evo kada će konačno PASTI TEMPERATURA!

Vesti

IMA DA SE SKUVAMO! Veoma toplo do kraja nedelje, a evo kada će konačno PASTI TEMPERATURA!

Podeli vest

U Srbiji se do kraja nedelje očekuje veoma toplo i sparno vreme sa temperaturom i do 36 stepeni, a na snazi će biti narandžasti meteoalarm, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ)

Meteorolog Slobodan Sovilj rekao je Tanjugu da će se narednih dana najviše dnevne temperature kretati do 33 do 36 stepeni.

Posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblacnosti, kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom ocekuju se ponegde na istoku i jugoistoku Srbije.

Od iduće nedelje očekuje se "osveženje" odnosno osetni pad pemperature, a najviša dnevna biće oko oko 29 ili 30 podeoka.

Zbog velike vlage, uprkos padu tepetarure biće sparno vreme povremeno sa loklanim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se može očekivati pojava grada.

Padavine neće biti tako obilne kao početkom meseca, ali se može očekivati da za kratko vreme padne 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, rekao je Sovilj.

Takvo vreme potrajaće sve do 23. juna, a onda se može očekivati pad temperature za još koji stepen, kaže Sovilj.

RHMZ će u skladu sa vremenskim prilikama izdavati upozorenja i najave u cilju informisanja građana. 

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas na visok nivo UV zračenja u celoj Srbiji u naredna tri dana, a posebno u Sjenici, na Kopaoniku i na Zlatiboru.

Naredna tri dana mnogi gradovi i mesta u Srbiji označeni su crvenom bojom.

Indeks UV zračenja danas je najviši u Sjenici i iznosi 10 dok je, između ostalog, na Zlatiboru, Kopaoniku, u Beogradu, Novom Sadu, na Paliću, Nišu, Leskovcu - 9.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set