• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: RINA

08.07.2019

17:15

(VIDEO) SNAJKE NEĆE DA RADE U ŠTALI, DRAŽI SU IM GRADSKI MOMCI! Evo šta najviše muči seoske neženje!

Vesti

(VIDEO) SNAJKE NEĆE DA RADE U ŠTALI, DRAŽI SU IM GRADSKI MOMCI! Evo šta najviše muči seoske neženje!

Podeli vest

Samo u tri dragačevska sela ima oko 30 neženja. Milutin Veljković svoju sreću tražio je prvo u rodnom mestu, ali i u drugim selima, na gradske devojke čak nije ni bacao oko, ali sve je bilo uzalud – i dalje je sam

"Nije bilo igranke ni veselja koje ja nisam obišao. Raspitivao sam se kod rođaka, išao svuda redom. Želeo sam u kući da imam ženu, prijatelja i saputnika, ali sve one kažu – mi na selo nećemo, imaš majku, imaš kravu i imanje. I tako nijedna nije htela sa mnom da živi u Goričanima", kaže ovaj drgačevski neženja.

Foto: RINA

Najviše neoženjinih momaka u selima je preko pedeset godina, a iskusne neženje tvrde da je devojkama uvek bio miliji gradski momak.

"Majke ovim našim seoskim devojkama od malena pričaju – nemoj ćero ovde da se udaješ, da te krava mlati repom. Savetuju ih da idu u grad, da rade bilo kakav težak posao i da u gradu nađu muža", rekao je Milutin.

Foto: RINA

Milutin Veljković

Međutim, ne spori Milutin da na selu mora da se radi, ali opet si sam svoj gazda i ne zavisiš od drugih ljidi, niti čekaš platu od prvog do prvog.

"Da se ne lažemo, žena mora da uđe u štalu. Mora da radi oko stoke i oko njive. Posla ima za sve, ali to se deli na dvoje, ja sam tu da pomognem i odmenim kad god mogu, jer u kući je bitna sloga”, izjavio je Milutin i dodaje da ga ja samački život naučio svim poslovima.

Foto: RINA

"Znam da kuvam, da mesim i ispečem hleb, napravim sir i kajmak", priča ovaj domaćin kog bi svaka žena poželela.

Iako devojke u širokom luku izbegavaju da se udaju na selo i tu su se malo pravila promenila, a Milutin kaže da se u domćinstvima danas više pitaju snajke nego majke.

Foto: RINA

"Roditelji se ne mešaju, ako snajka sa svekrom i svekrvom ne može fino da se slaže odmah se razdavajaju, žive pod posebnim krovom i oni dolaze kao gosti na kafu, ništa više”, rekao je Milutin.

Pored neženja, u selima ima i dosta devojaka koje se nisu udale, pa izgleda da su se na uskim dragačevskim stazama ipak mnogi zaobišli.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Renata

pre 4 godine

Momci se ne zene a devojke ne udaju. Srbi su tvrdoglav narod I zato ce izumreti.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!
Fudbal

Vatrena uvertira pred derbi! Osveta navijača Barse igračima francuskog prvaka!

Večeras su na programu prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona. Derbi će biti odigran na stadionu "Monžuik" gde Barselona dočekuje Pariz Sen Žermen (Arena 1 premijum). Utakmica je imala "vatrenu" uvertiru, pošto su navijači katalonskog giganta noć uoči utakmice priredili vatromet ispred hotela u kojem su bili smešteni fudbaleri šampiona Francuske!

16.04.2024

10:52

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set