• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M.

02.08.2019

22:15

PROMENLJIVO VREME I U AVGUSTU! KIŠA DO UTORKA, pa ponovo 35 stepeni!

Vesti

PROMENLJIVO VREME I U AVGUSTU! KIŠA DO UTORKA, pa ponovo 35 stepeni!

Podeli vest

U Srbiju večeras stiže novi kišni talas! Obilni pljuskovi sa grmljavinom najpre će zahvatiti severozapadne, zapadne i jugozapadne krajeve, a u subotu i ostale delove Srbije, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda

Prema rečima Branka Bjelića iz RHMZ, nestabilno vreme potrajaće do utorka, posle čega nam sledi petnaestak sunčanih i umereno toplih dana, koji će tek sporadično biti presecani ponekim letnjim pljuskom.

- Tropskih talasa, prema ranoj prognozi, u avgustu ne bi trebalo da bude, što ne znači da neće biti dana sa temperaturama višim od 30 stepeni. U sredu se, recimo, očekuje, visoka temperatura, međutim, da bismo pričali o vrelom talasu, bar pet dana u kontinuitetu temperatura treba da bude viša od 30 stepeni, a toga, bar prema sadašnjim pokazateljima, nema na vidiku u avgustu. U suštini, posle obilnih padavina, koje se očekuju naredna dva dana, i nestabilnog početka nedelje, od 6. do 24. avgusta očekuje nas umereno toplo i pretežno suvo vreme. Kratkotrajnih padavina biće ponovo nekoliko dana u avgustu, što je dobro za poljoprivredu. Kraj meseca trebalo bi da protekne u nešto lošijem vremenu, kada se očekuju nešto niže temperature i više kiše - objašnjava Bjelić.

Dan       Min       Max        Kvitica

2. avgust     19              33     Oblak, sunce, kiša, munja
3. avgust     17              27       Oblak, kiša, munja
4. avgust     16              27      Oblak, sunce, kiša
5. avgust     15              29      Oblak, sunce
6. avgust     18              31       Sunce, oblak

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da bi avgust trebalo da bude sunčan i topao, bez drastično visokih temperatura i velikih količina padavina, ako izuzmeno naoblačenje koje će celu Srbiju zahvatiti od danas.

- Do subote uveče očekuje se velika količina padavina i u većem delu Srbije i grmljavinske oluje, ali sve će to biti kratkog daha. Stabilizacija nam sledi od utorka, a već u sredu očekuje nas tropskih 35 stepeni. Međutim, ne može se reći da će avgust biti vreo, jer će se temperature uglavnom kretati oko 29 stepeni, što je i višegodišnji prosek za ovo doba godine. Takođe, i količina padavina koja se očekuje je na nivou prosečnih. Padavine se u suštini očekuju na svakih četiri-pet dana, taman toliko da se osvežimo i mi, ali i poljoprivredne kulture - ističe Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set