• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2019

15:14

PRVI SRPSKI SABOR VIOLINISTA U PRANJANIMA! 24 takmičara u dve kategorije učestvuju na Saboru

Vesti

PRVI SRPSKI SABOR VIOLINISTA U PRANJANIMA! 24 takmičara u dve kategorije učestvuju na Saboru

Podeli vest

U Pranjanima, varošici pod Suvoborom, nedaleko od Gornjeg Milanovca, od danas, 16. avgusta, do nedelje, 18. avgusta, održava se Prvi sabor violinista

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i predsednik organizacionog odbora kaže da se dugo čekalo da se u Srbiji, pored Guče i Egzita, organizuje ovakva manifestacija.

- Nastojaćemo da Pranjani postanu centar gde će se slaviti ova vrsta muzike. O stručnom delu posla stara se Kulturni centar iz Gornjeg Milanovca, a iz opštinskog budžeta izdvojili smo 1,5 miliona dinara. Opština je učinila sve da se varošica sredi i uredi i postanemo domaćini o kojima se priča - objasnio je Kovačević.

Mićo Kujundžić, jedan od selektora i član stručnog žirija, ističe da je ovo jedan od najvećih kulturnih projekata u Srbiji tokom 2019. godine.

- Učestvovao sam u selekciji takmičara. Održano je sedam audicija u sedam mesta i odabrali smo 30 kandidata u dve kategorije, mladi i stariji od 18 godina. Svi zajedno, najmlađi ima 11, najstariji 39 godina, boriće se za velike nagrade. U obe grupe je po 12 violinista. Imamo i grupu svirača od 50 do 75 godina, koji će kao dokazani majstori nastupiti u revijalnom delu programa - kaže Kujundžić.

Sve takmičare pratiće orkestar Perice Vasića sa desetoro članova, a obe takmičarske večeri, i u petak i u subotu, od 20 sati prenosiće TV Pink na prvom kanalu. Prvog dana nastupaju mladi violinisti, a pobednik će biti nagrađen skuterom, dok će u subotu žiri birati prvu violinu u kategoriji starijih, a pripašće mu i automobil "škoda fabija".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set