• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

15.08.2019

18:01

RADOŠ BAJIĆ GOST MANIFESTACIJE TRSTENIK NA MORAVI! Bogat kulturni, zabavni i sportski program!

Vesti

RADOŠ BAJIĆ GOST MANIFESTACIJE TRSTENIK NA MORAVI! Bogat kulturni, zabavni i sportski program!

Podeli vest

Tradicionalna manifestacija "Trstenik na Moravi", 15. avgusta u 21 čas na Gradskoj plaži biće zvanično otvorena, a jedan od glavnih gostiju je Radoš Bajić koji će promovisati svoju knjigu

U okviru manifestacije, "Trstenik na Moravi 2019" , pre dva dana, istaknuti glumac, reditelj i scenarista  Radoš Bajić promovisao je knjigu "Samo je Morava večna" u prepunoj Sali Narodnog univerziteta predstavljen je odabrani  zbir kolumni koje je Radoš Bajhić godinama pisao za najeminentnije dnevne  listove u Srbiji.

 - To je neka vrsta mog ispovedništva i nekog mog sagledavanja sveta, znači prošlosti, naše adašnjosti i nekih mojih pretpostavki šta je to što naš naropd očekuje u budućnosti. U toj knjizi ima svega, ima radosti, ima i tuge, ima oduševljenja, a ima i zapitanosti, ima brige, ima dosta tako da kažem strepnje za budućnost našeg naroda i srpskog nacionalnog bića - izjavio je Radoš Bajić.

PRVI SRPSKI SABOR VIOLINISTA U PRANJANIMA! 24 takmičara u dve kategorije učestvuju na Saboru

Na Gradskom bazenu  juče je održana "Vodena noć" takmičenje u sportskim disciplinama. U takmičenju je učestvovale četiri ekipe iz grada na Morav, koje se takmičće u sedam sportskih disciplina. Prelepu avgustvosku noć posebno su obeležile  članice Kluba sinhronog plivanja "Sirene" iz Niša, koje su i prvakinje naše zemlje u ovom sportu.  Karneval plovila na Moravi biće u nedelju, 19. Avgusta, koji će defilovati od Etno kuće do Gradske plaže.

Manifestacija  Trstenik na Moravi , inače, sadrži trku čamaca, takmičenja u plivanju, ribolovu, čorbijadu, igre na vodi, koncerte, pozorišne predstave, književne večeri, bebi maraton, karaoka takmičenje i razne  programi za decu.

Trka čamaca moravaca je ono što ovu manifestaciju čini posebnom. Na Moravi kod Trstenika ih voze pomoću motke. Izgleda lako, ali iziskuje hrabrost, snagu i veštinu, pa zato pobednik ove trke nosi titulu Moravskog viteza. Manifestacija se završava 18. avgusta


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set