• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

21.08.2019

17:55

(FOTO) BALKANSKA FOLKORIJADA ZA MALOG VUKA! Kruševac pokazao humanost!

Vesti

(FOTO) BALKANSKA FOLKORIJADA ZA MALOG VUKA! Kruševac pokazao humanost!

Podeli vest

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović u utorak veče, 20. avgusta, u Kaoniku kod Kruševca otvorila je petu humanitarnu manifestaciju "Spasimo decu u saobraćaju" u okviru 11 Balkanske folklorijade "Kaonik 2019". Manifestacija je posvećena sedmomesečnom Vuku koji je ostao bez oba roditelja

Njegovi roditelji Jovana Milenković (25) i Stefan Ilić (26), poginuli su u stravičnoj nesreći 10. januara na putu Kruševac-Kaonik, a tragedija se dogodila kada je Jovana krenula u bolnicu da se porodi. Na Čokotinom brdu kod Kruševca u "fijat punto" u kom su se, osim njih, nalazili i Jovanin tata Saša Milenković i sestra Teodora  (20) udario je autobus kruševačkog "Jugoprevoza". 

Od siline udarca Stefan je preminuo na mestu, dok je trudnica prebačena u bolnicu, gde se porodila carskim rezom. Međutim, ubrzo nakon što je na svet donela malenog dečaka, Jovana je takođe izgubila bitku za život.

Foto: R.B.

Gradonačelnica Jasmina Palurović, pozdravljajući prisutne na manifestaciji posvećenoj u Kaoniku, istakla je da je ovo veće, kao i prethodna 4 puta, humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva namenjena su malom Vuku, kome su roditelji nastradali u saobraćajnoj nesreći.

Foto: R.B.

Idejni tvorac humanitarne manifestacije Miroljub Cara Milanović, dobitnik Svetosavske nagrade, zahvalio je gradu Kruševcu i svima koji su pomogli u organizaciji manifestacije  uz želju da svake godine bude još više učesnika. Među prisutnima  bio je mali Vuk u zagrljaju tetke Teodore,,, kao i njegovi baka i deka koji o njemu u Đunisu vode brigu. Publici su se spletom igara za malog Vuka predstavila kulturno- umetnička društva  iz Severne Makedonije, Rumunije, Republike Srpske, Kosova i Metohije i Srbije.

Foto: R.B.

Specijalni gost manjifestacije  bila je estradna umetnica  Snežana Djurišić, kojoj je uručena kruna "Kraljica narodne muzike".

Manifestaciju su pod pokroviteljjstvom Grada Kruševca organizovali Kulturni centar i Turistička organizacija Kruševca, a dogadjaju su prisustvovali i predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja, koji su malom Vuku poklonili sigurnosno sedište za auto.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set