• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

20.09.2019

20:56

(FOTO) KARNEVAL PREDŠKOLACA Danima ludaje u Kikindi!

Vesti

(FOTO) KARNEVAL PREDŠKOLACA Danima ludaje u Kikindi!

Podeli vest

Karneval maskiranih predškolaca po mnogima najlepši i sigurno najslađi deo tradicionalnen manifestacije „Dani ludaje“ u Kikindi, i ove godine prodefilovao je u bojama jeseni ulicama ovog grada na severu Banata

Najavljujući jesen u slavu lepotice banatskih polja-ludaje, jedinstvena šarena povorka nastavila je svoju misiju veselom žurkom u dvorištu Kurije, zvanom „Kinderbal“. Nakon što su u četvrtak u „zlatnoj“ kočiji u obliku bundeve najavili početak 34. „Dana ludaje“, mališani iz kikindskih vrtića ponovo su u petak zasenili sve učesnike zvanično najbolje manifestacije u Srbiji.

Foto: V.N.

Sve je šuškalo od jesenjih plodova vešto i maštovito utkanih na kostimima dece koja su ih pronela centralnim ulicama Kikinde. Od kukuruza, kestenja, žirova, malih ludaja, suncokreta, džakova, jesenjeg cveća napravljeni su kostimi i maske u saradnji mališana sa njihovim roditeljima, bakama i dekama.

Foto: V.N.

Niko u petak od gostiju i domaćina nije ostao ravnodušan na karnevalsku povorku kostimiranih predškolaca predvođenu kikindskim gimnazijalcima, zvukovima bubnjeva i štulašima. U eksploziji boja dominirala je narandžasta, kako i dolikuje prestonici ludaje.

Foto: V.N.

Vrhunac karnevalske povorke odigrao se na „Kinderbalu“, veseloj žurci u dvorištu Kurije gde su se deca družila i igrala uz zabavni program i pesme kikindskog dečijeg hora „Čuperak“.

Foto: V.N.

Manifestacija „Dani ludaje“ predstavlja spoj prošlosti, tradicije i budućnosti koji je krunisan nagradom turistički cvet za najbolju turističku manifestaciju u Srbiji. Ove godine održava se od 19. do 22. septembra.

Foto: V.N.

Foto: V.N.

Foto: V.N.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set