• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdana Gligorijević

30.09.2019

10:27

KAKO JE KEKA OD ĐAVOLA NAPRAVILA ANĐELA! Banaćanka stigla u Užice i upoznala lokalnog mangupa... SADA SU U BRAKU VEĆ 65 GODINA!

Vesti

KAKO JE KEKA OD ĐAVOLA NAPRAVILA ANĐELA! Banaćanka stigla u Užice i upoznala lokalnog mangupa... SADA SU U BRAKU VEĆ 65 GODINA!

Podeli vest

Danica i Gvozden Dagović proslavili su 65 godina braka. Ona sada ima 86, a on je u 92. godini. Ceo zajednički život su gradili na poverenju, bez laži i potpunoj iskrenosti

- Naravno, bez ljubavi ne bismo mogli živeti ovoliko godina. Ali smo nekako ceo život bili suprotni. Koliko sam ja bila aktivna, on je bio pasivan, pa sam ga zbog toga stalno kritikovala - kaže Danica Dagović, koju svi zovu Keka.

Samo jedan uslov

Pre venčanja rekla sam mu da mu poklanjam svo poverenje, da ne tražim od njega previše poverenja, ali samo da me ne laže
Danica Dagović Keka

Gvozden je u mladosti bio pravi vragolan, pa otuda i taj nadimak Đavo. Ali od kada je sa Kekom, smirio se i posvetio se njoj.

- Ona je ceo moj život bila glavni oslonac i, evo, sada. Ona sada sve radi, nije se ni u penziji smirila. Još uvek šije, odražva plastenik, dvorište, a ponajviše se brine o meni - kaže Gvozden.

Kroz priču sa njima dvoma Keka je uvek bila jaka, čvrsta i odlučna žena, a to je i danas. Gvozden je voleo i voli što je ona takva. Kao mladić bio je u folkloru, svirao bubnjeve, imao neku svoju grupu, bio u omladinskoj brigadi ... pa otuda i nadimak Đavo.

Keka je iz Banata i nakon završene Tekstilne škole u Beogradu došla je u Užice.

- Nakon završene škole mogli smo da biramo gde će da nas pošalju da radimo. Od tri opcije izabrala sam Užice, jer sam čula da tu živi moja upravnica interneta u kome sam bila, koja je kao majka brinula o svim 415 devojčica i 72 dečaka. Našla sam stan privatno. Imala sam neke drugarice koje su stalno govorile o nekom Đavolu, a jednom u šali pitala sam kada ću ja upoznati Đavola. Otišle smo na jednu igranku, a Đavo je udarao u bubnjeve. Kada je video da smo došle, on je skočio ka nama. One su počele da vrište, a ja im kažem:"Šta vrištite budale". Onda me je on pitao za ples. Počeo je da se izmotava, a ja stadoh i kažem mu:"Molim vas mladiću savatajte vaše strasti, ako ne možete, ostanite kavaljer i povedite me na stolicu odakle ste me uzeli". On kao da se trže i poče da pleše, ali ubrzo su  drugi preuzimali ples sa mnom... - seća se Keka.

Foto: Z. G.

Posle toga nisu se viđali, ali nakon nekog vremena sreli su se i postali dobri prijatelji.

- Mi se nikada nismo zabavljali. On je imao devojke, a ja momka. Ali, bili smo jako dobri drugari i pričali o svemu i svačemu, provodili vreme u šetnjama. I kada se jedna moja drugarica, popova kći, udala u Čačak, kada je pošla rekla mi da ne napustim Đavola, da je on dobar čovek i da ga samo ja mogu usrećiti. A kada sam rešila da napustim Užice iz nekih razloga, htela sam da budem sa Đavolom. A on je rekao da ako je tako, onda ćemo se venčati. I eto već 65 godina smo u braku - kaže Keka.

Pre venčanja imala je samo jedan uslov.

- Pre venčanja rekla sam mu da mu poklanjam svo poverenje, da ne tražim od njega previše poverenja, ali samo da me ne laže. To sam mu rekla jer me je jednom pokušao da me slaže i naglasila mu da više nikada ne sme tako da postupi. Od tada nisam primetila da je ikada pokušao da me slaže. Jednostavno, nisam želela nikakve tajne u braku - dodala je Keka.

Kroz život su imali dosta anegdota.

- Sedeli smo na ručku u jednoj kafani u Užicu. Prišao nam konobar i kaže mi da bih mogla da dobijem nagradu. Zašto? Kaže mi:"Vi ste uspeli od Đavola da napravite anđela" - sa osmehom kaže Keka.

Danas svoj život provede u naselju Koštica, malo udaljeni od centra grada, ali u prirodi koja okružuje njihovu kuću. Za 65 godina iznenađenje im je pripremila njihova prijateljica Ljiljana Vitorović, učiteljica u penziji, i poslalstičarnica i cvećara koju su im priredili tortu i lepu ikebanu.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set