• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

11.11.2019

08:37

POSAO U SRBIJI ZA 7.000 EVRA MESEČNO! Nije šala, naši najbolji majstori vraćaju se sa Zapada da bi RADILI U SVOJOJ ZEMLJI!

Vesti

POSAO U SRBIJI ZA 7.000 EVRA MESEČNO! Nije šala, naši najbolji majstori vraćaju se sa Zapada da bi RADILI U SVOJOJ ZEMLJI!

Podeli vest

Pored plate koja je na evropskom nivou imaju i besplatan smeštaj i ishranu

Da se i u Srbiji može zaraditi više nego u nekim zemljama Evrope potvrđuje primer zavarivača angažovanih na izgradnji gasovoda "Turski tok" kroz našu zemlju, koji mesečno zarade od 4.000 do čak 7.000 evra

Radi se o zavarivačima posebno obučenim za specijalne varove koji idu na radiografsko ispitivanje, dok su plate u ostalih zavarivača angažovanih na "Turskom toku" od 2.500 do 3.000 hiljade evra, što je u rangu plata u drugim evropskim zemljama.

Ovako velika plata za specijalno obučene zavarivače uspela je donekle da ublaži problem deficitarnosti ovog zanimanja koji je pretio da uspori izgradnju trase gasovoda kroz Srbiju duge 403 kilometra, jer varove na 50.000 tona cevi obavljaju i ljudi koji su do skoro bili na gradilištima u inostranstvu.

Foto: Pixabay

Razlog za njihov povratak krije se u činjenici što je "Gastrans", kompanija koja gradi gasovod, variocima koji imaju licence za ovakve specifične poslove i poznaju visoku tehnologiju varenja koja se primenjuje na ovom objektu, ponudio značajno bolje uslove nego što su imali u zemljama EU.

DUŠMANI, CRKNITE! SRBIJA ĆE BITI ENERGETSKI DŽIN! Turski tok biće gotov sledeće godine! Vest koju smo čekali, Mađari, za ovo vas častimo!

Tako posebno obučeni zavarivači sa iskustvom na radovima na gasovodnim trasama, pored plate do 7.000 evra mesečno, imaju i besplatan smeštaj i ishranu. Sve to, kao i značaj učešća na jednom ovakvom projektu, koji im može biti preporuka za poslove u budućnosti, bio je motiv da se nekoliko desetina srpskih radnika, koji su radili u zemljama Evrope, vrate u Srbiju.

Jedan od njih je i Jovan N, zavarivač koji je zanat pekao u Srbiji, a potom nastavio put Evrope. Njemu je plata na radovima u Holandiji i Danskoj bila oko 5.500 evra, a kada je saznao za ovu priliku, kao i veliku platu rešio je da se vrati u Srbiju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SS

pre 4 godine

Sad već preterujete,jer po zakonu varioc može samo četiri sata dnevno da radi na varilačkim poslovima ,a zna se iz kog razloga.Prema tome nema tog u svetu pa i Srbiji ko će toliko da plati varioca za četvorosatno radno vreme ili se smišljeno krši zakon o radu.

Dejan

pre 4 godine

Veoma si upucen vidim. Suti tamo i radi za 250e

pc

pre 4 godine

Nigdje zavarivač nema 7000 evra platu. Moj drug je radio na 30 gradilišta po Evropi i Rusiji kao sertifikovan varioc. Plate su do 3500 evra bruto.

Darko

pre 4 godine

Vratiće se, uzeće pare dok bude radio ovde a posle će ponovo da ode na zapad.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set