• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

16.11.2019

18:51

NOVI SAD PROSLAVIO GRADSKU SLAVU ĐURĐIC! Vučević: Ovaj praznik objedinjuje našu veliku porodicu različitih konfesija! (FOTO)

Vesti

NOVI SAD PROSLAVIO GRADSKU SLAVU ĐURĐIC! Vučević: Ovaj praznik objedinjuje našu veliku porodicu različitih konfesija! (FOTO)

Podeli vest

Gradska slava Novog Sada Đurđic danas je svečano proslavljena u Gradskoj kući, gde je prelomljen slavski kolač i blagosovljeno slavsko žito. Gradonačelnik Miloš Vučević je, uz čestitke sugrađanima, kazao da Novi Sad ne čine samo građevine i komunalna infrastruktura

Naš grad je jedna velika porodica, zajednica lјudi koje prožimaju emocije, koji imaju drugačija uverenja, pripadaju različitim konfesijama, a neki su i atesti. Ali ovaj praznik nas objedinjuje u želјi da se kao i Sveti Georgije u svojim borbama, koji nije poklekao i odustao od svoje vere ni u najtežem trenutku opasnom po život, časno i dostojanstveno borimo za bolјe sutra. Ta borba podrazumeva olovke, knjige, kompjutere, zatim nove autobuse, bulevare, škole, vrtiće, nove kulturne centre, hotele, fabrike, sve ukupno, jedan bolјi i snažniji Novi Sad, koji poštuje druge, ali svakako čuva i sebe – istakao je Vučević.

Foto: S. Kostić

On je dodao da su Novosađani poznati po međugeneracijskoj solidarnosti, empatiji, kao grad koji koji razume i prihvata različite jezike, kulture i nacije.

- Ponosan sam što na gradsku slavu dolaze lјudi iz svih sfera društvenog života, predstavnici različitih konfesija, lјudi koji pripadaju različitim političkkim strankama. To pokazuje da je prava odluka bila da Sveti Georgije bude naš zaštitnik i mi ćemo tu tradiciju nastaviti da poštujemo i u budućnosti – zaključio je gradonačelnik Vučević.

10 GODINA JE PROŠLO OD UPOKOJENJA PATRIJARHA PAVLA! Bio je svetac koji hoda, čuda na mestu gde počiva ne prestaju, ZABELEŽENO VIŠE OD 20 SLUČAJEVA ISCELJENJA!

 

 

Direktor Arhiva grada Novog Sada, istoričar, Petar Đurđev je postao novi kum slave Grada, a obrativši se prisutnima istakao je da je biti kum gradske slave velika dužnost, ali i čast. On je izrazio zadovolјstvo što je Novi Sad oduvek bio i ostao grad velikog srca, koji ima bezuslovnu lјubav za sve građane bez obzira na versku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost.

Pre blagosiljanja slavkog kolača i žita, u Sabornoj crkvi Sv.Đorđa održana je svečana liturgija.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set