• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

25.11.2019

10:24

(VIDEO/FOTO) MIĆA IMA SAMO JEDNU RUKU, ALI NJOME HRANI PORODICU I JOŠ POMAŽE DRUGIMA! Kad pomislite da vam je nešto teško, samo se setite ove priče!

Vesti

(VIDEO/FOTO) MIĆA IMA SAMO JEDNU RUKU, ALI NJOME HRANI PORODICU I JOŠ POMAŽE DRUGIMA! Kad pomislite da vam je nešto teško, samo se setite ove priče!

Podeli vest

Kad pomislite da nešto nemate ili da vam nešto nedostaje da biste bili srećniji, setite se da Milomir Mića Jovanović iz sela Pilatovići, već čitavih 45 godina nema ruku i pored svih nevolja koje su ga snašle - živi sa osmehom na licu!

- Kad sam imao dvadeset godina vršalica mi je skroz iz ramena otkinula ruku i od tog dana počinje moja borba. Pitaju me često šta mi treba da ovako sakat rintam od jutra do sutra, ali muka kad natera, tad čovek ne bira - kaže Mića.

Komšije kažu da je ovaj čovek najveći borac u selu, ali i u celom požeškom kraju, jer sa samo svojih pet prstiju hrani još troje članova svoje porodice, suprugu i dvojicu bolesnih sinova.

Foto: RINA

- Teške poslove obavljam bez problema. Kosim svoje i tuđe livade. Sečem šumu sa testerom, ali tu sam osmislio mehanizam. Stavim kožni kaiš na nju, pa onda oko vrata i tako je držim. Nema nikakvih problema. Međutim, ove jeseni me je pritisla bukva i bio sam u komi neko vreme, komšija je naišao i spasio me, ko zna šta bi u suprotnom bilo sa mnom - kaže ovaj borac.

Foto: RINA

Najveća podrška i oslonac u životu mu je supruga Vukosava, uz njenu pomoć na kuću je Mića stavio fasadu, izgradio štalu i još jedan pomoćni objekat.

- Ona je veliki borac. Ceo život posvetila je bolesnim sinovima. Samo za njihove lekove nama mesečno treba oko osam hiljada dinara, a to u našoj kući mogu da zaradim samo ja i zato nema predaje - priča on.

Foto: RINA

 Mića se ipak ne žali, iako je jedini prihod u kući Jovanovića njegova mala penzija koju je jednoruk zaradio kao noćni čuvar.

 - Svu težinu života nosim. Ovaj odozgo šta je dao, ja sam prihvatio i nisam pao. Često volim i da zapevam i odmah ova svakodnevna borba bude lakša - zaključio je Mića i tako poslao poruku svima onima koji pod pritiscima i problemima lako odustaju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set