• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2019

17:52

SUDBINA SRPSKE DECE JOŠ UVEK UPITNA! Vlada Malte neodlučna, NISU DONELI KONAČNU ODLUKU!

Vesti

SUDBINA SRPSKE DECE JOŠ UVEK UPITNA! Vlada Malte neodlučna, NISU DONELI KONAČNU ODLUKU!

Podeli vest

Vlada Malte još nije donela konačnu odluku prema kojoj deca porodica koje nisu iz EU mogu da ostanu u toj državi, prenosi RTS

Očekuje se, međutim, da ona uskoro saopšti zvanični stav o sudbini 22 dece koja nisu iz zemalja EU, a koja ne ispunjavaju zakonski uslov za dobijanje boravišne dozvole jer njihovi roditelji ne zarađuju dovoljno.

Izvori RTS-a su ranije javili da je premijer Malte Džozef Muskat jutros održao hitan sastanak sa ministrima koji su uključeni u rešavanje tog problema i da je doneta odluka o izuzeću.

Muskatu je bila predata peticija za ostanak dece, koju je za manje od 24 sata potpisalo 3.000 ljudi, među njima i brojne poznate ličnosti i malteški nadbiskup.

DIGAO SE I NADBISKUP I JAVNE LIČNOSTI DA POMOGNU SRSPKOJ DECI NA MALTI! Prikuplja se pomoć, apelovano i na KATOLIČKU ZAJEDNICU!

Podršku roditeljima iz Srbije pružila je i bivša predsednica Malte Mari-Luiz Koleiro Preka, koja je rekla da je "zgrožena" zbog tretmana malteške administracije prema nedomicilnoj zajednici.

Prema malteškim zakonima, porodice koje potiču iz trećih zemalja, odnosno države koje su izvan EU, moraju da zarađuju najmanje 19.000 evra godišnje, plus 3.800 evra za svako dete.

Ova suma ne uključuje bonuse ili prekovremeni rad.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set