• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2019

12:22

PROLEĆE U SRBIJI, A U NEDELJU ŠOK! Kakvo nas vreme čeka ODREĐUJE JEDNA PROMENA U BRITANIJI, EVO I KAKO

Vesti

PROLEĆE U SRBIJI, A U NEDELJU ŠOK! Kakvo nas vreme čeka ODREĐUJE JEDNA PROMENA U BRITANIJI, EVO I KAKO

Podeli vest

Toplo vreme u Srbiji nastaviće se i narednih dana. Za vikend, sledi promena.

Danas i sutra biće umereno do znatno oblačno, veoma toplo i nad većim delom regiona suvo vreme. Slabe ili umeren kiše, posebno danas će povremeno biti duž obale Jadrana i u njegovom zaleđu, dok se slaba kiša ne može isključiti ni nad zapadnim i središnjim predelima regiona. Maksimumi pravi prolećni, ponegde i do +19 stepeni Celzijusa.

METEOROLOZI OBJAVILI DUGOROČNU PROGNOZU ZA ZIMU! Prvi hladni talas stiže u decembru, a pravo ledeno doba krajem februara!

OVO NIKAKO NIJE DOBRO! OVAKVE TEMPERATURNE ŠOKOVE ODAVNO NISMO IMALI! ! Od plus 14 do minusa, SUNCE SE POJAVLJUJE POČETKOM NEDELJE, A ONDA SNEG!

DETALJNA PROGNOZA VREMENA! Danas i do 17 stepeni, a evo HOĆE LI BITI SNEGA ZA NOVU GODINU

Sutra će biti više sunca te će uglavnom preovlađivati suvo vreme. Međutim, uveče će se Alpima približavati jak hladan front snažnog ciklona sa centrom južno od Islanda. U takvim uslova na zapadu, jugu i jugozapadu novo jače naoblačenje i kiša povremeno. Vetar južni, krajem dana u pojačanju, posebno na primorju i na planinama, navodi Marko Čubrilo.

Foto: Informer DN

 

U subotu će se preko regiona premeštati topao front jakog, sekundarnog, ciklona. Preovlađivaće umereno do pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a zbog jakog sistema, vrlo visokoh temperatura i drugih povoljnih faktora pljuskova sa grmljavinom bi osim na primorju ponegde moglo biti u kontinentalnim predelima. Biće vetovito uz pojačan, na udare i jak do olujan južni i jugozapadni vetar. Dnevni maksimum izuzetno visok i ponegde će se kretati oko +18 stepeni Celzijusa. Uveče kratkotrajno smirivanje vremena.


Drugog dana vikenda već rano ujutro jače pogoršanje zahvata prvo zapadne i jugozapadne, a do kraja dana i stale predele regiona. Biće kiše, koja će često biti i veoma intenzivna, a ponovo će biti uslova i za grmljavinske pljuskove, ovog puta uglavnom uz obalu Jadrana. Ukoliko ciklon bude išao putanjom koju mu danas modeli dodeljuju njegov centar bi se uz Đenevskog zaliva, preko srednjeg Jadrana, istočne BiH i zapadne Srbije do ponedeljka prebacio ka jugu Mađarske. Simulira se vrlo jak sistem gde bi vazdušni pritisak mogao da se spusti i ispod 980Hpa i to nad kontintalnim predelima te tada osim obilne kiše u nedelju posle podne i uveče treba očekivati olujan severozapadni vetar, posebno na severu regiona. Uslediće i zahlađenje tako da će se snežna granica sa oko 1000mnv gde bi trebala biti u nedelju ujutro može u noći ka ponedeljku spustiti na oko 700mnv. Dnevni maksimum od +8 do +15, uveče dalje zahlađenje.

Foto: Tanjug

 

U ponedeljak će ciklon odmicati na severoistok, ali će i dalje uticati na vreme nad nama, posebno na severu regiona gde će u prvom delu dana i dalje biti vetrovito i hladno uz kišu i sneg preko 700mnv. Nad ostalim predelima uglavnom suvo, dok će na severu padavine verovatno do sredine dana oslabiti i prestati. Pre podne na severu vrlo vetrovito, zatim vetar u slabljenju. Dnevni maksimum od +4 do +8 stepeni Celzijusa.

Posle 27.12. situacija postaje jako komplikovana, navodi Čubrilo i dodaje da će ključni momenat biti hoće li doći do formiranja anticiklona nad širim prostorom Velike Britanije i Skandinavije ili ne.


- Ukoliko do te anticiklogeneze dođe nizije barem neko vreme mogu očekivati sneg i pravu zimu, a u koliko do nje ne dođe, toplo vreme će se nastaviti - naveo je on.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set