• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

08.01.2020

13:42

VESNA ĆE OVAJ BOŽIĆ PAMTITI ZAUVEK! Ono što joj se dogodilo GRANIČI SE S NEVEROVATNIM!

Vesti

VESNA ĆE OVAJ BOŽIĆ PAMTITI ZAUVEK! Ono što joj se dogodilo GRANIČI SE S NEVEROVATNIM!

Podeli vest

Vesna Jovanović (58) iz Prokuplja juče je imala čak tri razloga za slavlje, a Božić je u njihovoj porodici najradosniji praznik

Dan rođenja Isusa Hrista u dve godine doneo joj je dva unuka, a ove godine i zlatnik iz Božićne česnice u crkvi Svetog Prokopija. 

- Rođenje Hrista je oduvek bio najradosniji praznik u porodici, ali od prošle godine 7. januar nam je doneo i Isaka, unuka mog mlađeg sina Milana koji živi u Norveškoj. Ove godine duplo sam se obradovala, jer sam dobila još jednog unuka Boris,a od mlađeg sina Ivice koji živi na Malti, i zlatnik iz božićne česnice - presrećna je Vesna.

(FOTO) NAJSREĆNIJI BOŽIĆ JUNAKA SA KOŠARA! Zoran je teško ranjen na granici s Albanijom, jedva je preživeo, porodicu hrani golim rukama, ali sada za njega ništa neće biti isto!

Ona dodaje da se bebi nisu nadali, jer je termin za porođaj bio nakon Pravoslavne nove godine.

- Kao i svake godine tradicionalno idemo u crkvu na Badnje veče da prisustvujemo paljenju badnjaka i lomljenju česnice. Ona se deli deci, ali kako su sva koja su bila prošla, sveštenik je dao dva parčeta meni i mom suprugu. Nisam mogla da pojedem, pa sam svoje parče stavila u džep i donela kući. Kada sam krenula da mesim česnicu, izvadila sam komad crkvene česnice i primetila zlatnik. Posle nekoliko sati sin je zvao i rekao da se snaja porodila - prepričava Vesna, koja kako kaže još uvek ne može da dođe sebi od radosti i sreće koja ih je snašla. 

Foto: M J.

Sofa za Božić kao u stara vremena

Ona dodaje da je to sve božji dar.

U njenoj porodici Badnje veče se obeležava kao nekada, uz posnu trpezu na zemlji, odnosno na podu dnevne sobe, gde Jovanovići prospu slamu i postave jastuke na kojima sede. Iako su sinovi u belom svetu, nastavili su tradiciju, pa je baš novopečeni otac na Malti pre porođaja tako postavio sa svojom porodicom Badnju večeru i nakon toga sa ćerkom Anikom ispratio svoju suprugu Aleksandru na porođaj.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set